7.7.12

Ahoi matroosje

Ik weet niet of het klopt, maar ik heb de indruk dat het zeemansthema terug zijn intrede heeft gedaan in de mode van dit jaar. Het valt me precies op, maar het kan ook zijn dat het thema sowieso geregeld aan bod komt, en dat ik er nu gewoon meer op let.

Anyway. Een tijdje geleden pinde ik een matrozenkraagje, maar je weet ook hoe dat gaat met pins, al gauw heb je meer inspiratie dan er uren zijn in een dag. (Tussen haakjes, zij bedacht al een goed antwoord op deze kwestie.)

Maar toen kregen onze buren een zoon en nog voor ik me kon afvragen wat ik zou maken, gaf het geboortekaartje al een antwoord op de vraag.

kaartje

Als basis gebruikte ik een hemdje/bloesje uit Knippie 1/2009.

basis knippie februari 2009

En tekende er een andere kraag aan. De binnenkant van het hemdje kreeg een belegje om de kraag proper te kunnen afwerken.

details

Met de stof bleef ik ook in het thema van de zee. Ze is van Michael Miller.

matrozenbloesje

6.7.12

De kaartjes bijeen

Vier kinderen, vier paspoortjes, vier SIS-kaarten. Omdat we deze kaartjes niet dagelijks nodig hebben, en omdat de knop van mijn portemonnee openspringt (ook als ik volledig platzak ben), leek het me handig om de kaartjes in een apart etui onder te brengen.

binnenkant

Het mapje heeft geen patroon. Enkel wat vouwen strijken op de juiste afstand en het is klaar in een wip.

kaartenmapje

De stof van de buitenkant is een restje van deze broek. De stof van de binnenkant is 'downtown dot' van Alexander Henri.

voor op reis