30.10.15

Liberty Manning voor meneer

liberty manning

manchet en mouwsplit

kraag

Het was nog eens hoog tijd om de hemdencollectie van meneer aan te vullen. Dit hemd maakte ik uit Liberty Manning, een stofje dat ik deze zomer meebracht van Londen. Ik kocht het bij Ray Stitch. Het was wat zoeken naar een accorderend printje voor de accenten aan de kraag, manchetten en mouwsplitten. In de Libertyvoorraad vond ik niet echt iets dat paste. Maar deze Bye Bye Birdie van Atelier Brunette vind ik er wel ideaal.

Het patroon is zoals gewoonlijk dat uit de Knip van december 2010.

25.10.15

KCW: de jurk voor Alice

Tijdens de tweede helft van de Kid's Clothes Week werkte ik aan een jurkje. Het vertrekpunt was Alice in Wonderland. Het patroon is er eentje van mezelf. Het heeft een eenvoudig bovenstukje met mouwtjes die een klein beetje poffen. Een col claudine mocht uiteraard niet ontbreken. Voor de breedte van plooitjes van de rok baseerde ik me op het patroon in de stof.



De stof is een mintgroene broderie anglaise die ik kocht bij Julija's. De gaatjes in de stof maakten het precisiewerk extra leuk. Het jurkje is volledig gevoerd met een effen witte katoen, behalve aan de mouwtjes.

Alice heeft geen zin

Alice in Wonderland

Een Mad Hatter voor de fotoshoot was snel te vinden. Die werd snelsnel wat uitgedost met Liberty stofjes.

mad hatter

thee

praline

hat

21.10.15

KCW: Camouflage met bloemen

Joepie, het is weer Kid's Clothes Week! Ik liet me inspireren door het thema van dit seizoen 'disguise' en verbond dat woord met bloemen.

floral camouflage

Ik maakte een bloesje met het patroon van de Apple Picking Dress en een plooirokje waarvan de plooitjes een paar centimeter vastgestikt zijn. De stoffen lagen allebei al heel lang in de kast te wachten op een leuk projectje. Die van het bloesje is denk ik van Kokka. De stof van het rokje is Liberty. Om in het thema te blijven maakte ik ook nog snel een haarband in een ander stukje Liberty.

floral camouflage

flower power

Benieuwd naar wat andere deelnemers maken? Neem gauw een kijkje op de projectpagina.

18.10.15

Kittens en hartjes voor een nieuwe buurbaby

voor uma

Stof: Miss Matatabi
Patroon: Ottobre Winter 6/2013
Cadeautjes voor grote broer en zus: Fairplace