25.10.14

KCW: de broek van meneer Hanz

Eerst en vooral nog een dikke merci aan iedereen die gesupporterd heeft voor Project Run & Play! Het naaien vanuit een thema was een toffe ervaring en dat wil ik nog wel vaker doen. Deze week is het Kids Clothes Week en deze editie heeft als thema 'Storybook'. Hier moést ik wel aan meedoen. In onze boekenkast staat een hele collectie aan prentenboeken die prachtig geïllustreerd zijn. Mijn meest favoriete illustrator is zonder enige twijfel Carll Cneut. Elke prent van zijn hand is een kunstwerk op zich. Hoewel er nog heel wat andere talenten te vinden zijn in de boekenrekken, was mijn keuze snel gemaakt.

Vorige week was ik aan het bladeren in zijn boeken en had ik meteen inspiratie genoeg voor een heel jaar naaien. Ver moest ik niet zoeken, want de personages in de boeken hebben altijd kleren aan die ik mijn eigen kinderen ook wel zou willen aantrekken.

meneer Hanz
Detail uit Het Ongelooflijke Liefdesverhaal van Heer Morf. Een Wonderbaarlijke Circusromance door Carll Cneut.

De keuze die ik uiteindelijk maakte werd bepaald door een gebrek aan tijd. Ik koos voor de pofbroek van meneer Hanz uit 'Het Ongelooflijke Liefdesverhaal van Heer Morf'. Zo'n type broek is niet veel werk en is precies waar de oudste dochter graag in rond loopt. Een motief met grote stippen had ik niet meteen ter beschikking, dus koos ik voor een stof met een andere grote print: een Nani Iro uit de voorraad.

oefenen

Als patroon gebruikte ik de onderste helft van deze jumpsuit, waarvan ik de pijpen wijder maakte. Behalve steekzakken heeft de broek verder geen enkel ander fantasietje, gewoon een elastiek in de taille en rond de enkels. Hij zit vooral ontzettend gemakkelijk.

oprapen

En nu nog veel oefenen!

materiaal


5 opmerkingen:

 1. Cool! Mijn dochters willen zo'n broek niet aan maar ik vind ze super.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die broek zie ik voor mezelf ook nog wel zitten, knap!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat Fien ook wel gewonnen is voor zo'n comfortabele broek!
  Ik beloofde haar vorige zomer al een jumpsuit, maar dat kwam er maar niet van. Maar ze blijft aan mijn mouw trekken. Misschien moet ik er nu dan maar al aan beginnen,...

  BeantwoordenVerwijderen