5.3.16

VIJF

Enkele weken geleden werd deze blog 5 jaar!

Met een schrijfdeadline voor de ene job en het begin van het 2de semester op de andere job, stond het vieren van die verjaardag niet meteen bovenaan mijn prioriteitenlijstje op dat moment van de verjaardag. Maar intussen wordt het wel even tijd voor wat reflecties over het voorbije naai-jaar. Net als de vorige jaren maakte ik opnieuw een collage van alles wat het voorbije jaar werd gerealiseerd.

collage februari 15 - februari 16

Vorig jaar nam ik me voor om te stashbusten. Meer concreet deed ik van 2 out 1 in. In april en augustus kreeg u reeds een stand van zaken. Vandaag presenteer ik u de eindstand.

in augustus - februari

Bij de vorige tussenstand waren 22 stoffen verwerkt en 11 nieuwe stoffen gekocht. Sinds die datum kocht ik nog 6 nieuwe stoffen (zie boven).

out augustus - februari

In de periode augustus-februari gingen 16 stoffen uit de voorraad (met dank aan de oudste dochter die in haar eentje 3 van die 16 stoffen verwerkte), allen te zien in bovenstaande collage. Die veters in het hoekje rechts bovenaan tel ik niet mee, trouwens. Van die stof hen ik nog teveel over.

Dat brengt de eindstand op 38 out, 17 in. Ik mag dus nog 2 stoffen kopen!

Het stashbusten is me al bij al goed meegevallen. Het komt er eigenlijk vooral op neer gewoon niet naar de winkel te gaan en wat beter na te denken over wat ik echt wil kopen. Ik heb wel de indruk dat ik minder dingen maak omdat ik minder stof koop. Kopen doet naaien, lijkt het wel. Maar misschien is dat meer een gevoel dan een waarheid, want wanneer ik de collage van dit jaar met die van vorig jaar vergelijk, ben ik precies toch niet minder productief geweest.

En dan lees ik net dat ik nog een tweede voornemen had. Vorig jaar nam ik me blijkbaar ook voor om meer voor de jongens te naaien. Dat is me het voorbije jaar dus echt volledig ontgaan. In de collage zie je wederom een overdosis aan meisjesgerief. Laten we dit voornemen dus even vernieuwen voor 2016.

En nu we het dan toch over de goede voornemens hebben... Het komende jaar doe ik nog een beetje verder met 2 out 1 in. Hoewel ik de indruk heb dat rondhangen in stoffenwinkels inspiratie geeft en ik het gevoel heb dat ik meer dingen maak wanneer ik vaker stoffen koop, wil ik het stashbusten nog een jaartje volhouden. Het komende jaar post ik dus opnieuw af en toe een update over hoe dat gaat. Hoewel de netto-stand nu op -21 staat is daar qua ruimte in de kast nog niet zoveel van te merken (lees: er liggen nog steeds stoffen rond te slingeren die dus niet in de kast zitten). Doe je mee?

10 opmerkingen:

 1. Amai, enorm productief!! Ik ga momenteel voor 1 out - 1 in... alles kan nog nét in de stoffenkast :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hieperdepiep! Ik vier bijna de vier, maar mijn stoffenkasten zijn nog steeds niet buitenproportioneel gevuld. Al merk ik dat de meeste van mijn creaties met pasgekochte stoffen zijn. Misschien moet ik ook meedoen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat met je jarige blog!Ik heb niet zo heel veel stofjes liggen,vaak koop ik stof en verwerk ik dat ;-) Je hebt wel wat bij elkaar genaaid zeg ;-) en nu voor de jongens,dan kan ik misschien ook nog inspiratie op deon.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tof zeg! Nu ga ik toch even in je blog snuisteren want zo te zien maakte je iets met een stofje dat hier maar ligt en waar ik geen inspiratie voor heb ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet alles wat ik maak haalt de blog. Als je het niet vindt, heb je misschien meer succes op instagram.

   Verwijderen
 5. Heel leuk overzicht. Ik blijf ook mijn overzicht houden, momenteel 1 out, 1 in. Ik ben goed bezig, hoewel met bepaalde stoffen te krijgen op naaiweekend (die tel ik uiteraard ook mee bij IN) ik nu wel wat extra moeite ga moeten doen... Veel succes nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk idee dat stash bushen. ik ben al heel blij als ik het op 1 uit 1 in kan houden zodat de boel niet groter wordt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik stem voor meer jongensgerief naaien :-D. Proficiat met je vijf.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik loop zwaar achter, maar gefeliciteerd met je 5de blogverjaadag! Hip hoi voor meer jongensgerief, ook! Ik probeer ook te stashbusten, soms lukt dat al beter dan anders. Vooral blijven verder doen!

  BeantwoordenVerwijderen