18.9.11

De spiegelstiksels van deze week zijn allemaal broekjes, een beetje uit noodzaak.

broem

Voor de jongste dochter maakte ik een paar dagen terug een fluogele broek. Deze is voorlopig ongefotografeerd gebleven, want op dag 1 ging die aan om naar school te gaan en 's avonds was hij al zo vuil dat hij onverwijld het waskot in vloog. Foto's volgen.

De jongste zoon verslijt zijn broeken de laatste tijd sneller dan zijn schaduw en zit op een nieuwe lading te wachten. Een eerste stuk rolde gisteren van onder de naaimachine.

broek

Ik ging op zoek naar een patroon dat ik in veelvoud kan produceren, dus het eerste stuk is een test. Het model is een vrije (vereenvoudigde) interpretatie van een ottobrepatroon.

wat vinden we daar

Het stofje is van Lecien en is nogal licht. Met de herfst in aantocht opteerde ik ervoor het volledig te voeren. De binnenkant is een donkerblauwe sweaterstof. Om te vermijden dat de binnenstof naar buiten komt piepen stikte ik de onderste rand twee keer door, maar ik denk dat ik dat de volgende keer toch anders aanpak.

Op de foto's ziet het er trouwens meisjesachtiger uit dan het in werkelijkheid is. De achtergrond van de stof is niet effen, zoals je hieronder kunt zien.

details

En we zijn nog niet rond. De oudste 2 hebben ook nog elk een nieuwe broek nodig. De patronen liggen klaar, de stof is in de wasmachine aan het zwemmen. Hopelijk tegen het einde van de week.

7 opmerkingen:

 1. Héél erg mooi! Ik wil ook zo een broek :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh dat stofke is echt wauw! En dat broekske ook! En die schoentjes passen er perfect bij ♥!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Alweer! En een parel van een stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk, leuk, en wanneer komt de foto-met-model van het vlinderjurkje erop? (en krijg ik de foto-met-model-en-petekind?)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. These are wonderful! Can you tell me what pattern they are made from?

  BeantwoordenVerwijderen