23.10.13

Nele ging een keer naar Japan en bracht mee: Nani Iro double gauze

Dag 1 en 2 van de Kids Clothes Week werkte ik aan een kleedje uit het 'want-to-sew-lijstje'. De stof bracht ik mee van Japan de voorbije zomer. Ik koos deze voor de jongste dochter, die mooi staat met zachte kleuren. Eerst was ze er zelf niet zo voor te vinden (nogal ernstig van kleur hé), maar nu vindt ze het wel mooi.

met gilet en schoenen

Ik denk dat ik er nog een gele kous ofzo bij doe.

nani iro


Ik koos het patroon omwille van de vloeiende rok, maar vooral voor het polsboordje, wat volgens mij perfect past bij de zachte double gauze.

polsboordje

De binnenkant van de hals heeft een beleg. Het bovenste knoopje moet ervoor zorgen dat het op zijn plaats blijft zitten.

kraag en knoopjes

Stof: Nani Iro Birds Eye
Gilet van Aymara, gekocht in de zomersolden.
Schoentjes van Eli, al meerdere maanden in gebruik en nog steeds in prima staat.
Patroon uit een Japans boekje (het onderste).

Hoe gaan de KCW-vorderingen bij jullie?


En even nog iets anders. Waar maak jij eigenlijk je foto's? Bij veel blogs heb ik de indruk dat jullie in grote huizen wonen, vaak met witte muren ofwel helemaal retro. Maar is dat eigenlijk wel zo?

waar maakt u eigenlijk uw foto's

Ter info: deze muur heb ik nog maar pas. En binnenkort staat er een kast en een bed voor.

28 opmerkingen:

 1. Ik heb een groot huis, maar nergens een lege muur ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie jurk!

  Ik trek mijn foto's buiten......
  Wij hebben daar een houten wand die lichtgrijs geschilderd is....bovendien staat deze onder een afdak, waardoor ik geen felle zon, maar wel veel zonlicht heb!

  Hier binnen geen plaats voor een lichte fotostudio!
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. prachtig!
  en geen kasteel hier, wel een grote tuin (handig in de zomer)
  en een bijna-af-zolder, waar wit de hoofdkleur zal zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook hier geen grote witte (lege!) muren. Maar de schuurdeur van verweerd hout doet nogal eens dienst.

  Wat een prachtige jurk. Ik heb al vaak op het punt gestaan deze stof te bestellen. Dat ga ik nu doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. On-ge-lo-fe-lijk schoon!! Ik moet ook zoeken hier voor foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat grappig die muur (en meteen een geruststelling, ook hier geen groot huis met veel witte muren)

  Mooi stofje ook

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow echt een hele mooie jurk! ! Prachtig.
  En troost je, hier ook geen groot huis met lege witte muren.
  Ik maak mijn foto's vaak op mijn mooie houten vloer of voor een witte deur!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh. Wauw.
  Oh. Wauw.
  Het is zo oh wauw dat ik het minimum 2 keer moest zeggen.

  En die foto's, dat wil je niet weten. Wij wonen in een rijhuis, een bel-étage waarvan we de vroegere garage tot atelier hebben omgebouwd. Nergens een balzaalachtige ruimte dus en al helemaal geen witte muur die op een raam is gericht. Foto's, euh, je wil mij hier soms niet zien staan met mijn diascherm en groot stuk Ikeastof waarmee ik een witte achtergrond maak, steevast met te weinig daglicht. 't Is er dan vaak ook aan te zien. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. weeeral een wondermooi jurkje!
  superstofje en mooi model!
  hier ruim huis maar geen vrije muren...ik wacht vol ongeduld op een afgewerkte zolder
  en je foto's zijn steeds beeldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. op de kast naast het raam met een de achterkant van een grote kalender ertegen geplakt (groot stuk stevig wit papier dus) en met tegenlicht van de spiegel vaak ;-)
  Prachtige jurk trouwens ! (en toch blijf ik mij afvragen of die double gauze dat wel slijtvast genoeg is voor spelende kinderen)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een heel mooi stofke en mooi jurkje! mama Rita is zeker trots op haar dochter die zo mooi kan naaien. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo mooi alweer. Hier geen reusachtig huis én veel rommel met 3 levenslustige kinders. Bij gebrek aan witte en vrije muren, zet ik de salontafel (die min of meer wit is) op zijn kant en leg ik er soms een stuk patroonpapier onder. Maar de oudste begint de salontafel te ontgroeien, dus ik moet dringend op zoek naar iets anders :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En wij hebben een witte binnendeur :) Daar houdt het dan ook op. Maar wat een SUPER mooi kleedje. Zelfs een mindere fotokwaliteit zou daar geen afbreuk aan doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wawawaw. Wij hebben veel witte muren, mooie oude ramen en deuren. Dat staat goed op fotos, maar voor de rest is ons huis vooral heel oud. En gezellig. Maar oud :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtige jurk.
  De wintermaanden worden weer een probleem voor een deftige foto te maken, wij hebben hier wel een (al niet meer helemaal) witte muur, maar daar is de lichtinval verre van perfect.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw, zo schoon! Dat stofke is prachtig!

  En die foto's worden hier meestal voor het enige kleine stukje witte muur gemaakt die hier in huis te vinden is. Gelukkig is er een groot raam tegenover. Anders wordt het statief gebruikt zodat ik een langere sluitertijd en dus ook meer licht heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. I take almost all of my photos on my stairs. It gets the best light and it's never cluttered.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik zei en zag het al op IG: prachtig schoon!
  En wat de foto's betreft: ik heb één meter lege witte muur in de hal, zet dan de voordeur open en neem mijn foto's in de voormiddag want 's namiddags schijnt de zon daar binnen. Deze periode van het jaar is het licht zelfs dan te min, dus gebruik ik mijn statief en een heeeeeele lange sluitertijd. En dan nog moet ik bijwerken in Picasa. Het is een hondenjob jong, foto's nemen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jeetje!
   En ik wou zo graag wat vaker foto's maken zonder pop. Met een lange sluitertijd is dat dus niet echt een optie.
   De tips met de spiegel en het diascherm (hierboven), die ga ik wel uitproberen :-)

   Verwijderen
 19. mooie jurk, prachtige stof!!
  En de foto's.. voor de gelegenheid maakte ik een décor in mijn woonkamer.. en ik wil graag wat foto's mét mijn dochter (want op een hanger is belange zo mooi niet als op een paspop) dus gebruik ik op dit moment een halogeenspot want donker.. maar de dochter (2 jaar, vandaar) heeft niet altijd veel zin.. Moeilijk als je wel wilt tonen wat je elke dag tijdens KCW gedaan hebt.. Ik neem ook regelmatig foto's op haar kamer (met retrobehang) en buiten.. Ik zet straks een foto op mijn blog van het décor..

  BeantwoordenVerwijderen
 20. oh! buiten dat ik het een supermooi stofje en kleedje vind, vind ik het vooral ook een goede vraag waarvan ik de antwoorden aandachtig heb gelezen... Om de reden denk ik dat ik daarom onder andere geen blog heb... Die mooie foto's steken soms mijn ogen uit en dan denk ik ook: waar moet ik die trekken? Maar ik respecteer wel enorm al dat werk dat jullie/jij eraan besteden om dat hier zo te presenteren! Als ik een hoed had nam ik hem nu af!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. wat een plaatje!
  hier wel veel witte muren, maar met kasten en foto's tegen of een berg speelgoed. maar als ik de zetel naar voren schuif heb ik wel een goede achtergrond, met (meestal ) het juiste licht. en als dat niet het geval is helpt het wel om een "stop" te overbelichten. instant zonnig effect.
  voor kleine spullen gebruik ik 2 depronplaten van mijn man. vergelijkbaar met dunne isomo. dan maak ik daar een valse fotostudio mee. eentje voor de ondergrond en eentje om licht te reflecteren.
  hier is project 1 van kcw af. ben nu bezig aan de 2 jacobs. hopelijk zijn die morgen af :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Beautiful dress.
  I have a back drop set up in our courtyard, if it is sunny there is good light.
  It is so windy outside its hard to take photos.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik heb geen groot huis, geen grote ruimten, en wat ooit een witte muur was staan nu gegarandeerd kindervingertjes op. En die is dan nog niet groot genoeg om deftige foto's te trekken. Ik heb geen diaschermen, geen grote lappen doek om voor te fotograferen en kan eigenlijk nie werken met mijn camera. De beste plek momenteel is mijn oudste dochter haar nieuwe zolderkamer omdat dat witte ingemaakte kasten zijn en er zijn 2 grote veluxen die veel licht geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een prachtige stof! Ik heb geen plaats voor goede foto's, misschien betert dat wel eens we in ons huis kunnen trekken!

  BeantwoordenVerwijderen