16.7.14

Asymetrische rok voor moe

Tijdens de vorige vakanties werkte mijn moeder en ik aan een jurk, die hier werd geshowd. Het was een recept van japanse stof + maatwerk. Dezelfde winnende combinatie gebruikten we nog eens en vandaag is daarvan een rok het resultaat.

hilariteit

We begonnen met een basispatroon dat eerst calico werd gemaakt om de pasvorm perfect te krijgen. Nadat de aanpassingen in het patroon werden verwerkt, begon het intekenen van het model van de rok. We gingen voor een asymetrisch exemplaar, met schuine plooien aan 1 kant. De voorneep is in de plooien verwerkt. Naar onderen toe werd de rok een heel klein beetje uitgeschuind.

plooien

We deden van strategisch knippen om de vogels op de stof zoveel mogelijk tot hun recht te laten komen. Op de rug konden we helaas niet anders dan een vogel doormidden knippen, maar die werd met chirurgische precisie aan zijn tweelingbroertje gezet. Enkel de zwarte (niet helemaal) blinde rits verraadt de aanwezigheid van een middenachternaad.

midden rug

Kijk eens naar het vogeltje!

kijk eens naar het vogeltje


zonder bril

18 opmerkingen:

 1. Sjiek exemplaar voor ulle moe!
  Heel knap met die plooitjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk, zoiets met die plooitjes opzij dat is nu precies wat ik in mijn hoofd had voor een volgende rok. Merci voor het voorbeeld in realiteit! Knap werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap! Stoffen met vogels, daar ben ik echt verzot op :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, chirurgische precisie, dat is geen tikkeltje overdreven, petje af!! En superschoon stofje, super chic rokje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, super knap! Je moet er echt met een vergrootglas naar kijken om die achternaad te zien. Knap staaltje!

  BeantwoordenVerwijderen