3.11.16

Titustrui voor meneer

Van zodra ik de eerste promofoto's van de laatste LMV zag verschijnen op Facebook, wist ik dat ik de Titustrui zou maken. Die trui was precies wat ik al een hele tijd in mijn hoofd had. De stof had ik al lang gekocht. Elke keer ik in het station was, passeerde ik langs het krantenwinkeltje om te zien of het tijdschrift al in de rekken lag. Vorige week donderdag had ik hem in mijn handen. Zaterdag ging ik aan de slag.

sjaalkraag

Ik liet de pols- en zoomboorden weg en verlengde de panden en mouwen om de boorden eenvoudigweg om te zomen. Omdat ik geen zin had in gedoe met tweelingnaalden koos ik hiervoor een locksteek op mijn gewone naaimachine.

zoom

De sjaalkraag werd exact wat ik verwachtte.

Trui Titus La Maison Victor 6-2016

Van het kijken op de streepjesstof werd ik bij momenten wel wat duizelig, maar dat is gelukkig niet het geval wanneer meneer de trui aan heeft.

man met trui

Iedereen blij dus? Neen, toch niet. De trui is te groot. Ik maakte namelijk een belangrijke fout: bij het opmeten keek ik alleen naar de maten in de maattabel en het patroon zelf werd niet aan inspectie onderworpen. Boosdoener is de schouderbreedte. Daar mocht zeker 3 cm af.

titustrui details

Er zit dus maar 1 ding op: gedaan met looptrainingen en marathonplannen, meneer moet gaan bodybuilden.

12 opmerkingen:

 1. Haha zalig die laatste zin! :) Schone trui wel, en zo leuk dat je dit in een schriftje schrijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond de trui ook direct geweldig. Ben net stof gaan kopen, ik moet meneer nog wel opmeten want dat briefke ben ik natuurlijk weer kwijt! De mijne is sowieso een buitenmaat, dus alles wordt hier aan inspectie onderworpen. Zeker nu ik jouw verhaal lees! Ben wel fan van de streepkes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. prachtige trui! ik heb dus het omgekeerde met het laatste hemd dat ik maakte uit lmv, mocht net iets wijder ;-) mijn meneertje staat dus op dieet :p
  waar vond je het mooie stofje?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die staat hier ook nog op de planning. Leuke versie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik meet de patroondelen eigenlijk nooit na... Misschien moet ik deze tekst in mijn achterhoofd houden, als ik ooit eens voor mijn ventje begin te naaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihi, dat zou het wel zijn! Ik zie hem al voor mij, met zo'n Jerommeke-torso! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waw! Ik kocht de LMV ook, ook met de Titustrui voor meneer Piepow in gedachten, maar dan wel in een echte dikke winterse stof. Bedankt voor de tip alvast, nameten is dus de boodschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nu vraag ik le toch af hoe je dat hoekje ad kraag inknipt als je naald nog in de stof zit. Ik geraak toch niet onder de persvoet met de schaar?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik deed dat met een het kleine schaartje waarmee ik draadjes afknip.

   Verwijderen
  2. Zo deed ik het uiteindelijk ook, op de tast. Ik mat de schouders na, kwam overeen met de mdh zijn schouderbreedte maar toch veel te breed uitgevallen....Ga de mouwen er weer uit halen, denk ik.

   Verwijderen