9.3.11

Steek die Nintendo eens weg

Hoe groter de kinderen, hoe kleiner het speelgoed. Sinds kort heeft de oudste zoon een klein speelgoedje in huis gehaald: De Nintendo DSi, 8 op 14cm puur plezier.

Omdat we het ding toch enigszins kras- en deukvrij willen houden, moest daar een hoes rond. Ik schuimde het www af op zoek naar voorbeelden en kwam op deze handleiding terecht. Dit leek me wel handig met dat ritszakje om spelletjes in op te bergen.

Voor de buitenkant koos ik robotjes van Kokka, de binnenkant is Bulles Bleues van Petit Pan.

In het voorbeeld is ook een schouderriem voorzien. Die liet ik achterwege, ik zie de zoon daar niet te gauw mee rondlopen.

robots nintendo case

In de handleiding zie je ook dat de stof wordt bekleefd met 'fusible fleece'. Als er iemand is die weet waar (liefst in Gent) je daaraan geraakt, wil je het me dan laten weten aub? Ik werkte met een niet-opstrijkbare laag pluizige dinges en als je dan zo'n miniding binnenstebuiten moet keren... Niet tof! Opstrijkbare fleece dus, tegen dat ook de dochter voldoende spaargeld bijeen heeft geteld.

8 opmerkingen:

 1. en als je nu vilt tegen de stof stikt, zou dat geen oplossing kunnen zijn?
  Of vilt met die vliseline die langs 2 kant kleeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kocht vorig jaar (in de Veritas) een zachte vlieseline die toch enkele millimeters dik was. Ik gebruikte het om een ververskussentjes-voor-mee-op-reis mee te maken.

  Het idee met de Vliesofix lijkt me ook wel een handige oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wow, da's een idee, zo'n schoon zakske.. Hier helaas ook dat soort speelgoed in huis met de tienerzoon... 'Fusible Fleece' ken ik niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik voor dat soort dingen (gsm-zakjes, laptoptas..) altijd vlieseline H640. Da's de dikste opstrijkbare vlieseline die er bestaat. Je hebt ook nog de H630, die is iets minder dik. En inderdaad bij Veritas :-).

  Hier vind je er wat informatie over en kan je ook een filmpje bekijken van hoe je het erop moet strijken: http://www.vlieseline.de/English/Products/Interfacings/Volume_Nonwovens/H_640.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Merci Nele. Dat ziet er helemaal exact hetzelfde uit als wat ik heb gebruikt, maar plakken doet die van mij niet. Ik zal eens gaan zien in de Zonnestraat ipv altijd naar de Lange Munt te gaan. Superbedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vré tof. Ik zocht nog een handleiding voor een klein camerazakske. Kan er misschien ook voor dienen. Merci!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik maakte ook een nintendo zakje voor mijn zoon. Ik naaide er wel een schouderband aan die eigenlijk wel heel vaak gebruikt wordt en ook wel superhandig is.

  BeantwoordenVerwijderen