22.8.11

Britzer Garten

Onze laatste dag in Berlijn was het weer ronduit schitterend, de voorlaatste trouwens ook. We hadden al heel wat cultuur en bezienswaardigheden achter de kiezen en besloten nog een luie dag in te lassen, liefst met een speeltuin en nog liever met water.

Op heel wat speeltuinen in Berlijn vind je water. Niet alleen de waterspeeltuinen die je hier - als je geluk hebt - ook al eens aantreft, met een pomp, gootjes en niveauverschillen, maar ook heuse sproei-installaties zoals deze.

sproeiers

Al googlend kwamen we op deze pagina terecht en viel ons oog op de onderste tip: Britzer Garten. De aarzelingen van mijn kant waren echter niet gering. De tuin ligt net buiten Berlijn en hiervoor moesten we niet alleen de metro op tot de allerlaatste halte, maar ook nog eens een bus nemen. Bovendien vond ik dat we op het www bijzonder weinig foto's vonden van die speeltuin. Als die zo de moeite was als beschreven, dan moest er online toch wel wat meer over te vinden zijn. Zelfs op de website van Britzer Garten zelf vonden we geen enkele foto van de waterspeeltuin.

Dat het een zeeeeeeeer mooi park is, dat bleek wel uit de foto's die we vonden. Ook het leemdorp Makunaima bleek in de virtuele wereld enige bekendheid te hebben, maar verder vonden we dus geen woord over of foto van de waterspeeltuin. Ik had dus eigenlijk niet zoveel zin om erheen te trekken, want als zou blijken dat het toch niet echt de moeite was voor de kinderen, dan hadden we hen wel een verre verplaatsing laten maken, en zouden we alsnog op zoek moeten naar iets anders, met opnieuw een verplaatsing.

Meneer echter hield hardnekkig vol en zocht verder. En toen ik uiteindelijk dit filmpje onder ogen kreeg, liet ik mijn tegenstand varen. Veel stelt het niet voor, maar zo had ik tenminste een beeld van wat we konden verwachten. (Na thuiskomst vonden we van de speeltuin ook nog foto's van de speeltuin op de website van Britzer Garten, maar dan verstopt in het Duitstalige deel van de site :-)).

We hebben het ons niet beklaagd. We kwamen terecht op één twee van de mooiste speeltuinen die ik in tijden heb gezien. En bovendien was het er helemaal niet druk.

De eerste speeltuin vind je in de buurt van de ingang van het park.

aankomst Britzer Garten

Met speeltoestellen, sproeiers, en het leemdorp Makunaima.

sproeiers britzer garten

makunaima

Dat is ook iets bijzonder. Terwijl de kinderen aan het spelen zijn wordt vrolijk verder gebouwd aan het dorp. Geregeld zagen we er een of meerdere kinderen helpen met het bouwen van onderstaand bouwsel. Ondertussen waren andere kinderen ook kleine dingetjes in leem aan het maken.

makunaima in ontwikkeling

Helemaal aan de andere kant van het park was de waterspeeltuin. Onderweg kwamen we nog langs een restaurant aan een meer, een heksentuin, leuke schommeldingen,... Intussen was de batterij van het fototoestel leeg en konden alleen nog nintendo's plaatjes schieten, excuseer voor de slechte kwaliteit.

mooie wandeling door britzer garten

En dan de kers op de taart: de waterspeeltuin.

waterspeeltuin britzer garten

Iets drukker dan de foto's hieronder doen uitschijnen, maar heel aangenaam nog, niet te vergelijken met pakweg de Blaarmeersen of Park Spoor Noord op een warme zomerdag.
Allen daarheen!

6 opmerkingen:

 1. Ik ben overtuigd: volgende citytrip is Berlijn...met de kinderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Interessant! En die onderste fotocollage doet mij keihard aan de Brielmeersen denken. Al kan het daar op een zonnige dag ook wel zeer druk zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die bovenste foto is echt zo machtig schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai, gelukkig dat uw meneer voet bij stuk hield!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh zo cool! daar zou 'k ook zonder kinders naartoe trekken :) (en verder in het thema Berlijn: ik moedig dat aan hoor, dat andere mensen wél mooie foto's nemen in winkels!)

  BeantwoordenVerwijderen