16.10.11

KCWC dag 6 en 7: schoon roze is ook niet lelijk

Ons weekend brachten we grotendeels door in een scoutslokaal, waar we 20 jonge mensen, die in Gent van een weekendje filmfestival kwamen genieten, van spijs en drank voorzagen. Na het koken was er tijd voor stikwerk, dus de naaimachine was mee op verplaatsing. Ik maakte er deze broek.

libertybroek

Bij thuiskomst deze middag werd er gedoucht en omgekleed om bij het jarige nichtje op bezoek te gaan en haar cadeautje te overhandigen.

nieuwe laarzen

De dochter heeft trouwens de meest fantastische nieuwe laarzen, die mocht ze deze namiddag voor het eerst aan. We kochten ze bij aap.noot.mies.

brede band

Het patroon van de broek komt uit Burda 2/2010. De broek heeft een brede tailleband in boordstof. Het patroon heeft ook boorden aan de enkels, maar die liet ik weg en verving ze door een elastiek in de zoom. De stof is Liberty Wiltshire, 1 van mijn absolute favorieten. Het is dezelfde stof als deze, maar in een andere kleur. Ik bestelde ze hier, de website ziet er niet uit, maar het aanbod libertystofjes is nergens groter.

pink

Het broekje voerde ik volledig, zodat het ook draagbaar is nu het wat kouder wordt. De binnenkant is een grijs-zwarte tricot die ik kocht in Berlijn.

En of ze er blij mee is!

spring

8 opmerkingen:

 1. prachtig mooi.. Ik heb voor mezelf een soort gelijke broek klaarliggen. Ik heb het model overgetrokken van een broek die ik al had. Het is al uitgeknipt, nu nog aan elkaar naaien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, harige laarzen! Onze oudste had 7 jaar geleden zo'n harige bottines met zwart-witte vlekken. Commentaar dat we daarop gekregen hebben :)

  En ga je volgende week gelijk aan hetzelfde tempo door met naaien?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee zunne, 't zal weer wat rustiger zijn op naaivlak. Heb wat slaap in te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterende broek ! Zou dat eigenlijk voor mijn 6- en 8-jarige jongens ook gaan, zo'n broek met een elastiek in de zoom en met boordstof in de taille ? Dat lijkt mij eigenlijk direct een stuk sneller gaan dan ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schoon broek. Zou dat lukken als ik daarvoor een patroon van een pyjamabroek neem?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als je een patroon van een pyama neemt, zou ik er wel over waken dat de broek aan het kruis niet te wijd is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. super modelleke, ik heb 't al op de verlanglijst gezet om voor de dochter te maken. Zij heeft immers nogal snel last van bouwvakkerspoepjes en met deze broek lijkt het risico me minder ;-)

  BeantwoordenVerwijderen