12.3.11

Bloemetjes en warm weer

Een tijdje al liep ik te dromen van een romantische salopette voor in mijn online etalage. Een projectje om die mooie Libertystofjes wat vaker voor meisjes te gebruiken, want veel frequenter zijn het hier de jongens die in dat segment van het stoffenaanbod een nieuw kledingstuk krijgen.

Het plan kreeg niet echt vorm, maar onlangs haalde ik de nieuwe Knippie in huis en daarin trof ik deze foto's aan.

knippiefoto

Niet echt wat ik in gedachten had, maar toch een goede basis om aan de slag te gaan. Ik behield wat ik goed vond en veranderde wat ik niet goed vond. De short te lang en de pijpen te smal, globaal te sportief ook, maar dat ligt voornamelijk aan de stof en de nestelogen. Wat ik wel mooi vond was de vorm van het belegje, de knoopjes en het achterpand. Het voorpand behield ik ook, maar ik wou plooitjes in de plaats van fronsen.
Voor het broekdeel greep ik naar het patroon dat ik hier, hier en hier al eerder gebruikte, ik moest het alleen wat verbreden.

Verder werden de schouderbandjes door lintjes vervangen en dit is het resultaat.

af

Zonder nestelogen.

tunnel

Met plooitjes in de plaats van fronsjes.

plooitjes

Met knoopjes.

plooitjes fotoshoot

Het eerste exemplaar is voor de oudste dochter. Ik geloof dat er nog een paar zullen volgen... Een paar dingen wil ik nog veranderen: nog een extra plooitje, de taille en het broekje nog een beetje wijder, het bovenstukje misschien nog een centimeter of 2 langer, zodat het wat meer 'bloest'. Maar ja, ik ben content met het resultaat.

details salopette

Laat de zomer maar komen!

27 opmerkingen:

 1. Het is prachtig! Ik zou dat dus nooit maken, uit angst dat het 'een zak' wordt op het lijf van mijn meisje, maar jij bewijst het tegendeel. Héél elegant.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ik val achterover. Dit is zooooo schoon!!
  Hevig fan. Hevig. Ik zou U misschien wel eens kunnen na-apen?
  En waar haalt gij al uw schone Libertystofkes?

  Btw, wat zijn nestelogen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze komt van Julija, maar ik heb onlangs een online adres gevonden dat ik dring-end moet proberen: http://www.shaukat.co.uk/
  En nestelogen zijn van die metalen ringen. Op zich niets op tegen, maar te sportief voor dit salopetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hééél mooi. Laat de zomer maar komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super! Misschien moet ik ook maar eens de Knippie gaan kopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh heerlijk! Mijn kleine kloeke peuter is helaas nog wat te bol voor dit model, maar voor zo'n dame-en-spe is het erg charmant!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, zo mooi. Ik ben er ook een aan het maken, in oranje liberty-stof, met langere pijpen. Dat is zo zomers en luchtig. Mooi mooi mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. héél héél schoon !!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ongelooflijk schoon, echt zo zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, supermooi! Dat lijkt mij ook zo makkelijk zitten hè, zoiets. Ik heb alleszins een zomerpyjama in ongeveer dat model en da's mijn favoriet :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super!
  Ik ben beschaamd over mijn exemplaar, nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Merci! En oesje Griet, dat is nu ook weer niet de bedoeling. Maar heb ik iets gemist?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb het nog niet geblogd wegens dochters die ze niet willen aandoen.
  Ik heb er eentje gemaakt op basis van het Japanse broekje.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. heeeeeel leuk ... welke knippie is dat? ik ga eens kijken als ik die op school kan vinden en hopelijk gaat het tot 16 jaar (daar kan ik nog net in) :-)

  wat een super idee met een super stofje! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fien, het patroon gaat van 134 tot 164. Het is de Knippie van februari/maart 2011, ligt nu mogelijks nog in de winkel dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oooh, dat is echt gewoon supermooi! Schandalig dat ik dit nu pas zie!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Geweldig! De knippie zal er nu niet meer zijn maar ik ga ook zoiets proberen op basis van een bestaande short en t-shirt. Hoe heb jij boven- en onderstuk aan elkaar gezet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik nam 2 smalle rechte stroken als tailleband. De ene strook is korter en de randjes zijn omgevouwd, zodat je een tunnel hebt om een lintje door te halen. Gewoon op elkaar leggen en boven- en onderstuk eraan bevestigen.

   Verwijderen
 18. Eureka! Ik beland toevallig op deze post nu ik in een 'impasse' zit met deze jumpsuit. Het bovenste is al klaar (zonder knoopjes gemaakt :-( , wel met rimpeltjes maar ok). De short naam ik van een recentere knip want ik vind die short die erbij is ook helemaal niet mooi. Maar nu zat ik vast voor die tailleband, jouw oplossing kan me op weg helpen. Ik zit er wel mee in dat het topje te kort is (lijkt zo) en de dochter is op kamp ... zou ik daar nog iets proberen aan te verlengen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De tailleband bestaat uit 2 lange rechte stukken die op elkaar zijn gelegd en waarvan de bovenste aan de zijkanten is omgestreken. Wat de lengte van het topje betreft zou ik toch gewoon wachten tot de dochter terug is van op kamp. Kwestie van zeker te zijn

   Verwijderen