6.6.12

Scirocco #2

Wij hebben een nichtje dat bijna even oud is als de jongste dochter, ongeveer even groot en ongeveer even smal. Handig, want dan kan je patronen gewoon hergebruiken. Voor haar verjaardag maakte ik dus een tweede Scirocco.

scirocco

Stof: Washi van Rashida Coleman-Hale voor Timeless Treasures en een effen fuchsia Kona Solid (de juiste naam van de kleur ben ik vergeten).

scirocco rug

19 opmerkingen:

 1. Wauw, een super kleedje! Absoluut een pi├Ęce unique!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! Hoe heb jij die rand achteraan afgewerkt? Ik heb die gewoon gevouwen en dan aan de strook onder die 1e Duffel vastgestrikt, ma geen idee of da zo moest! Snapte even de uitleg in :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begrijp niet precies wat je bedoelt, maar rand van de rok is afgewerkt door daar de voering aan te zetten en dan de bovenste frul opheffen om daaronder een tunnel voor de elastiek te maken.

   Verwijderen
  2. Zo heb ik het ook gedaan.
   Voor zover ik mij herinner staat het ook zo in de naaibeschrijving.
   Jouw stofkeuze is uniek ! Erg goed gevonden !

   Verwijderen
  3. ja maar die voering van de rok, die kan je toch ma vastmaken aan dat achterste deel tot je aan het bovenstuk komt?
   Je hebt dus een bovenstuk met geen achterkant, en 2 lagen stof, voering en buitenstof. Ik stik normaal voering rok aan voering bovenstuk en dan buitenstof rok aan buitenstof bovenstuk. Maar nu is mijn bovenstuk zonder rugdeel. Dus ik wist niet goed hoe ik die voering van die rok moest bevestigen aan dat bovenstuk. Ik heb dus voering rok aan buitenstof rok gestikt met mijn overlock en dan gewoon omgeplooid wat niet vastkon aan het bovenstuk.
   Zal precies es goe moeten zien nog naar die handleiding :)

   Verwijderen
  4. Je stikt het bovenstukje tussen de rok en de voering in. Gewoon volledig, dus niet buitenkant aan buitenkant en binnenkant aan binnenkant, maar alle lagen op elkaar. Het eind waar dan geen bovenstukje zit omwille van het gat in de rug stik je dus de buitenrok aan de voeringrok zonder lijfje ertussen. De handleiding toont het mooi hoor, nog eens goed kijken inderdaad.

   Verwijderen
  5. Aha! Ok, feit dat het al 00u30 was als ik het ding echt af wou zal niet geholpen hebben met het helder inzicht :) heeeeeeel erg bedankt voor je hulp eh!

   Verwijderen
 3. Wederom een stralend kleedje en schitterende combinatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig kleedje.. Je stoffencombinatie klopt volledig!
  Die rug blijft toch iedere keer opnieuw erg mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een super mooie stofcombinatie. Een super geslaagd jurkje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weer prachtig! Ik val hier ieder keer in herhaling! Nu heb ik een vraagje? Ik heb ook een patroon klaar liggen om over te nemen. Nu is mijn vraag: moet ik nog naadwaarde toevoegen aan het patroon of is dat er al mee in gerekend?

  groetjes
  deZusjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naadwaarde is inbegrepen. En het valt vrij breed uit vind ik. Ik nam de wijdte van de 2/3 jaar en de lengte van de 4/5 jaar, maar de kinderen zijn ook iets smaller dan gemiddeld.

   Verwijderen
  2. lap die van mij ook smallekes maar ik ben nog niet zo bedreven als jij in het aanpassen van patronen... ik zou de jas willen maken. en dacht een 4/5 jaar te nemen voor mijn 3.1/2 jarige dochter? toch maar de 2/3 jaar nemen en langer maken?

   Verwijderen
  3. Zeker eerst het patroon eens nameten, ik heb alleen dit kleedje dus dat van de jas, daarvan kan ik niet zeggen of dat ook breed uitvalt.
   Verlengen is inderdaad het gemakkelijkst. Patroondelen doorknippen ter hoogte van de taille/elleboog, beetje open schuiven, stukje papier tussen plakken en lijnen terug vloeiend tekenen, is de gemakkelijkste manier en zal voor deze jas waarschijnlijk wel volstaan.

   Verwijderen
 7. Super! Ik heb het patroontje ook besteld, het is te mooi om te laten liggen!

  BeantwoordenVerwijderen