20.1.13

Focus Nele, focus!

Het is stil hier op het naaifront. Dat heeft alles te maken met de tijd van het jaar. Ik legde mezelf een naaiverbod op tot alle verbeterwerk af is (behalve voor de workshop).

Halftijds werken heeft als voordeel dat mijn 'to-verbeterlijstje' heel wat korter is dan vorig semester. Ik deed wel al wat, in stukjes en beetjes. De rest zou vlotjes afgewerkt moeten worden, mits een beetje concentratie. Maar om een of andere reden zit deze examenperiode vol met vergaderingen, bijscholingen, beurzen en stagebesprekingen. Voordeel daarvan is dan weer dat er op mijn rooster geen plaats over is voor toezichtsbeurten.

De concentratie was ook gisteren ver te zoeken. Dat naaiverbod, dat kon ik me nog herinneren, maar ineens zat ik met breipriemen in mijn handen. Ik brei bijna nooit, en werk breiwerk ook nooit af, maar ik moest opeens dringend iets uitproberen dat ik zag op Pinterest (het is niet helemaal hetzelfde trouwens, maar dat zag ik pas later).

verbeterwerkvermijding

Voor wie zelf ook geen zin heeft om te werken, dit is hoe ik het deed:

breipatroon

Je herhaalt het patroon natuurlijk zoveel keer als je zelf wil. De even toeren alles rechts breien.

Maar goed, we gaan dus focussen. Ik wil dinsdag met alles klaar zijn. Een publiek afstreeplijstje hielp me vorige keer om naarstig door te werken, dus doen we dat nog eens.

 • examens onderwijs en maatschappij: 18
 • groepswerken OMA: 8 2
 • examens 1ste leerjaar: 40 28 20 8 3
 • uitzoeken van wie de examens zonder naam zijn: 3 4 (dju)
 • taken krachtige leeromgeving: 28 
 • webquests: 14 7
 • portfolio's: 11
 • mondelinge examens: 11 (4u)
 • coachingsgesprekken: 10

Aanmoedigingen zijn welkom. Benieuwd of het lukt.

22 opmerkingen:

 1. Dat is nogal een lijstje! Weet dat als je eenmaal begonnen bent, uw lijstje zeer snel inkort :). Go girl!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw, en ik die dacht dat ik te veel werk had...veel succes en blijven lachen, altijd blijven lachen!
  O ja en nog eens bedankt voor alle tips & trics..mijn man zijn testhemd begint stilletjesaan vorm te krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Och, het is zoooo herkenbaar ... Ik zit op piekmomenten te bleiten van ellende. 126 proefwerken aardrijkskunde van 8 blzn en 63 proefwerken Engels van 6 bladzijden, nog 99 portfolio's en een pak vaardigheidstesten ... des te ouder ik word, des te erger ik het vind! Ik zal aan u denken, 't kan helpen :-)
  Maar uw breiwerk, dàt vind ik nu eens keischoon, echt een mooi patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ola, dat is ook een serieuze stapel. Courage!

   Verwijderen
  2. Zoveel verbeterwerk! Wat doen jullie beiden van job? Leerkracht in het hoger onderwijs? Veel succes met verbeteren allebei!

   Verwijderen
 4. Toch wel een stapel voor deeltijds, mooie sjaal, echt iets om te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoop dat je dit breiwerk wel afwerkt. Het zou zonde zijn om zo iets moois te laten liggen.
  Veel succes bij het verbeteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij zitten duidelijk in dezelfde sector... Donderdag een hele dag op de beurs gestaan :) En nu aan het wachten om examen af te nemen = weer nieuw verbeterwerk... Af en toe naaien ter ontspanning moet kunnen hé ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Chique zeg, je breisel, zeker voortdoen ! Sebiets ben je nog het langst bezig met uit te zoeken van wie de examens zonder naam zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zal wel lukken. Ik heb intussen met een collega afgesproken dat we morgen examens gaan vergelijken. We weten ook al naar wie we moeten zoeken.

   Verwijderen
 8. Zo'n mooi breisel in wording! Veel succes met het afstrepen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben blij dat al dat examenwerk voor mijn voltooid verleden tijd is. Ik leef met je mee en ik denk ook dat een breiwerkje af en toe de druk van de ketel kan afhouden. Nog eventjes en dan kun je een diepe zucht slaken (of eens heel hard gillen)!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo grappig dat herkenbare plots van alles willen maken wanneer het eigenlijk niet kan. Courage daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het lijkt dat je zo goed als klaar bent ... nog even volhouden en hopelijk met een goede BIC, die van mij wilde de vorige keer niet mee. En als de MDH de griep overwonnen heeft is hij vanaf donderdag ook op die beurs te vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo'n mooi breiwerk! En je breit niet veel, zeg je? Jij bent dan gewoon "ne krak"! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Als ik goed kan volgen (en je lijstje up-to-date is), dan heb je er nog 7 te gaan. Succes met die laatste loodjes! Dinsdag duurt nog wel enkele uurtjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zie ik dat nu goed dat je al door je lijstje heen bent? Dan durf ik bijna te wedden dat die sjaal ook al af is. Schone regelmatige steken ze seg, voor iemand die niet veel breit. Prijs van priemus (hahaha) van de klas ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jep, ik ben klaar! Met een halve dag vertraging weliswaar. Alle punten zijn ook al doorgegeven, dus nu is mijn administratie ook rond.
   En neen, die sjaal is nog niet af, hij is voorlopig niet veel groter dan een pannenlap. Ja, de steken zien er inderdaad regelmatig uit, maar traag dat dat gaat, traag!

   Verwijderen
  2. Meepakken op de trein, die handel. Dan hebt ge binnenkort sjaals voor het hele gezin. Alleen wel die bol wol in 't oog houden, of ge moet de passagiers voor u vragen om hem terug te sjotten. Ik spreek uit ervaring ;-)

   Verwijderen
 15. Niet. Niet. Je bent nog niet klaar, dat kan niet. Zei zij jaloers vanachter een Franse alp van taken van onderwijzen 3.... Zucht. Ik ben jaloers :(

  BeantwoordenVerwijderen