6.1.13

Happy 2013

Gelukkig nieuwjaar, blogvriendjes!
Ik wens u allen dat 2013 kleurrijk en inspirerend mag zijn, en dat je met volle teugen mag genieten van alles wat je doet!

Zelf genoot ik heel erg van de voorbije 2 weken vakantie. Hierbij een korte update na 2 weken blogstilte. We vierden oudjaar met wat vrienden bij ons thuis. Dit jaar maakten we er een westernfeestje van.

western oudjaar

Eerder in december maakte ik al 11 tafellakens in een geblokte stof van IKEA (een opdrachtje), dat me eigenlijk best beviel, en prompt trok ik zelf naar de winkel voor nog een meter of 8 extra. Hiervan maakte ik voor onszelf nog eens 2 stuks en 12 servietten.

hoekje

Ik weet niet hoe dat met u zit, maar toen ik zelf leerde naaien, had ik nooit het idee 'later als ik groot ben, kan ik voor mezelf servietten maken'. Dat was niet echt de bedoeling, maar goed.

snor

Verder borduurde ik snorren (via Pinterest), hingen we koeiehorens aan de muur, droegen we stetsons met glitter (tja), zetten we dieren op tafel, brandden we kaarsjes in confituurpotten, deden we barbecue, tekenden de kinderen op 'wanted'-posters, luisterden we uren aan een stuk naar bleugrass, en genoten we van de avond.

Het feestje is verder nogal ongedocumenteerd. What happens on new year's eve, stays on new year's eve. Zoiets. Maar als je goed naar de fotocollage kijkt, zie je nog dat de zoon een zelfgemaakt hemd draagt (weliswaar al van minstens 2 jaar geleden en inmiddels heel nipt, stof Michael Miller) en een vestje met franjes (nog ouder en nipter).

Ik maakte ook pakjes, veel pakjes, maar kan nog niet veel laten zien, wat een deel van de cadeautjes moet nog afgegeven worden. De cadeautjes werden dit jaar in kraftpapier verpakt (een grote rol van bij Schleiper) en versierd met kant (ooit gekocht op Sint-Jacobs), paillettenlint (ooit meegebracht van een stockverkoop) en rafia (AVA). De labeltjes waar ik de namen op schreef zijn van Kitty Genius (gevonden via Pinterest) en gratis te printen.

cadeaus

Een zelfgemaakt cadeautje dat gisteren werd afgegeven en dus publiceerbaar is, is dit vestje voor een neefje.

autovestje

Stof: Cosmo bij Vermiljoen. Patroon: aangepast van dit.

19 opmerkingen:

 1. Amai, jij hebt niet stil gezeten! En die servetten, dat is heel herkenbaar. Ik maakte de voorbije weken ook twee tafellakens met 24 servetten erbij :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 24! Chapeau :-)
   Ik vond het al bij al nog wel tof, maar volgend jaar graag een thema, waarbij de servetten opnieuw gebruikt kunnen worden.

   Verwijderen
 2. Ik ben jaloers van jouw servietten én tafellaken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig nieuwjaar! Ik ben er zeker van dat je die servietten en tafellaken nog wel eens kunt recupereren voor een ander feestje. Ik vind het vooral grappig dat je zegt dat het niet de reden is waarom je wou leren naaien. Ik had onlangs een gesprek met een vriendin en zij wou het leren omdat het handig was voor kussenslopen (en ik vrees dat ze niet de mooie kussenslopen uit blogland bedoelt).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn thema! Blij dat jullie genoten hebben van de eindejaarsperiode!
  (En even praktisch: zo van die stof om kruisjessteken op te naaien - zoals de snor - waar vond je die? Mijn zus is stevig op zoek, maar zonder juist resultaat. Merci!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een superthema en tot in de puntjes af zo te zien!!! En je vestje voor het neefje vind ik echt héél erg knap! Een zalig mooi stofje en met oog voor details afgewerkt! Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor jou ook een gelukkig nieuwjaar!!!! En wat een leuke ideeën!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die dieren op tafel vind ik echt super!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi allemaal! Netjes, zo'n hoekje. Meisje hier zet ook steeds haar dieren overal mooi neer, leuk is dat toch :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. voor u ook een 2013 vol van al het goede en nog een jaar lang jouw maaksels hier! zo een bron van inspiratie!
  Gelukkig nieuwjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo tof om te feesten in thema ! Heel fijn 2013 !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Alvast 2013 warme wensen voor jou!
  En zo tof zeg,jullie thema oudejaarsfeest. Van zo'n dingen zou ik al stress krijgen, maanden op voorhand. Ik las dit bericht dus met grote bewonderingsogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het lijkt een tof feest geweest! Ook het allerbeste gewenst in het nieuwe jaar. En dan zet ik mij nu eens aan de tafelloper die ik in gedachten heb;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een bezige "vakantie", alles is even leuk en origineel, mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een westernfeestje op oudejaar? Da's pas origineel :-) Nu ben ik weer wat meer fan van je ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ge-wel-dig! wat een leuk thema, en de uitvoering is top! en natuurlijk een mooi 2013 gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen