28.6.13

Dag juf (deel 3)

Ook de oudste dochter maakte zelf het cadeautje voor haar juf. Zij maakte een tas. Hiervoor koos ze stof van Alexander Henry en fuchsia tassenband.

pinatas

Het patroon en de handleiding zijn eenvoudig en vonden we hier. Eerder maakte ze er al 2 stuks van, eentje voor een vriendin en eentje voor haar meter.

2 stuks

Deze tassen hebben geen voering, dus werd voor het eerst ook gebruik gemaakt van de overlock. De stress hierover was groter bij de mama dan bij dochterlief, maar het is OK, haar vingers zijn ongeschonden.

bloemige tas

Verder nog een cadeautje voor dezelfde juf: een vriendje uit de klas kwam vorige week op woensdagnamiddag naaien. Hij bleek gebeten door de naaimicrobe sinds ik met hun klas kussens ging maken. Hij kwam met een afgelijnd idee in zijn hoofd: een hoesje voor smartphone moest het worden. Dankzij wat gezoek op Pinterest naar iets eenvoudigs, stootten we op deze tutorial. Veel naaien komt er eigenlijk niet aan te pas, maar de jongen in kwestie was heel opgetogen, koos zelf de kleurtjes, leerde het rolmes gebruiken en zette het ding in een wip in elkaar.

smartphonehoesje

Vorig weekend stuurde hij zijn moeder bij haar zus langs om haar naaimachine na jaren terug te halen. Ik denk dat ik al weet wat hij de komende zomer zal doen.

6 opmerkingen:

 1. Gentlemen, to the sewing machines! (mijn favoriete quote uit The Bing Bang Theory ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo tof dat de naaimicrobe wordt doorgegeven.
  Leuke tassen! Daar kan de juf veel spullen in kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super dat hij dat geen meisjesding vindt! Daar kan ik alleen maar vrolijk van worden :-)

  BeantwoordenVerwijderen