23.7.13

Appeltjesshort

Er staan nog veel shorts op mijn 'to sew'-lijstje. Gisteren maakte ik er 1. Het werd een snelle versie in een dikke tricot. Behalve de zakjes, de knoopsgaten voor het koord en de nepgulp kon alles met de overlock gestikt worden.

opgerold

Als patroon gebruikte ik iets wat ik nog liggen had van een hele tijd geleden, maar omdat het tricot is mocht het shortje goed aansluiten. Het komt uit een Burda Kids (mei 2010).

rug

De zoom werkte ik met opzet niet af. Het is de bedoeling dat de stof wat opkrult. Nu het nog nieuw is, gaat het krullen nog niet voldoende spontaan naar mijn gedacht. Mocht het na het wassen nog niet voldoende krullen, dan denk ik dat ik het nog met een steekje op de zijkant vast zet.

blauwe appeltjes

De appeltjes lagen al een jaar of 2 in de kast te wachten op een geschikt projectje om ze mee te verwerken. Ik geloof dat deze ingeving de juiste was. Ik kocht de stof nadat ik ze zag bij haar, verwerkt tot een prachtige hoodie.

appeltjesbroek

12 opmerkingen:

 1. Heel erg leuk zeg!
  Zoom is nu juist erg speels, leuk idee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooh, heel mooi! En zit waarschijnlijk zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Nele (als ik goed heb gelezen)Ik volg je blog al een tijdje je maakt leuke kleding voor je kinderen en andere dingen. Dat maakte ik ook altijd voor mijn kinderen maar die zijn de leeftijd ontgroeid. Nu heb ik een aantal bladen die ik niet meer gebruik heb je daar zin in?Ze zijn wel uit de jaren 90 en begin 200 (ottobre en knippen). Mijn e mail is maraliescreatief@hotmail.com Ik woon in Egmond aan den Hoef noord holland en jij met je gezin in Belgie volgens mij maar er is wel een oplossing om ze daar bij jou te krijgen gr Marlies Wijker

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kei-toffe short! Met zo eentje in tricot zou ik hier ook wel scoren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat shortje zit waarschijnlijk héérlijk!

  Het stofje is er super voor :)

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er een geweldig comfy shortje uit. En die stof is inderdaad geweldig mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goh, dat wordt ook een grote dochter!
  En dat stofje...nog steeds keiverliefd erop!

  BeantwoordenVerwijderen