10.8.13

De laatste bermuda van het seizoen

De oudste zoon en dochter zijn op kamp momenteel. Al 7 dagen, nog 3. Wanneer de kinderen er niet zijn, voel ik altijd de behoefte iets voor ze te maken. Voor haar maakte ik een jurk, voor hem een nieuwe bermuda. De jurk fotografeer ik pas wanneer de dochter terug, anders krijg ik dat toch nooit deftig in beeld. De bermuda valt in oppervlakte nog klein genoeg uit om plat op de tafel volledig op de foto te geraken.

achterkant

Nochtans besliste ik nog maar recentelijk om de behoefte aan nieuwe zomerkleren te gaan relativeren en aan het najaarsgerief te beginnen, zijnde 2 nieuwe jassen, wat rokken, een paar lange broeken, eenvoudige kleedjes en hemden voor meneer (enkel die hemden, niet de kleedjes). De jeugd had immers de zomerse maand juli overleefd zonder kledingtekorten, en dat terwijl ik 10 dagen weg was en de was gewoon bleef liggen (ondanks de handleiding).

bermuda

Maar goed, de stof (Veritas) lag al zeker 2 maanden op de kniptafel, het patroon tekende ik door op vakantie en ik heb toch nog even geen zin in die jassen. Dus werd de bermuda die op het zomerlijstje stond alsnog geknipt en in elkaar gestoken. Het gebruikte patroon is 'Monopatin' uit de meest recente Ottobre (zomer 3/2013), maar ik tekende een ander zakje. Daarvoor koos ik 'downtown dot' van Alexander Henry.

voorkant

De zakjes vooraan kregen een wit biesje. De lintjes (ook van Veritas) die ik als riemlusje gebruikte, stikte ik eerst over de volledige zijnaad. Maar ik tornde alles terug los, omdat het er te sportief uitzag zo.

knopengulp

In de plaats van een rits in te steken, maakte ik eens een knopengulp.

stipjeszak

Benieuwd wat de zoon er van vindt...

14 opmerkingen:

 1. Ik vraag me nu alleen af of het twee zakjes werden of één :-)?
  Maar voor de rest de gekende perfectie. Ze zullen blij terug komen!

  Ik tornde vandaag uren en uren de favoriete broek van mijn zus tot allemaal verschillende stukjes. Om dan de rest van de avond mijn hoofd te breken over de schuin lopende zoom van het voorpand... Een schuin lopende zoom... Druist tegen alle patroonboeken in die ik hier staan heb maar morgen ga ik het toch proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! Zoon en dochter zullen volgende keer graag opnieuw vertrekken ;-). Ik bewonder je maaksels enorm! Altijd zo tot in de puntjes verzorgd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi, dat patroon ga ik ook eens proberen. Ben al de hele zomer aan het zoeken naar een goed schort/bermuda patroon. Dit is een hele mooie bermuda. Een gedurfde combinatie met het zakje, maar kinderkleding mag wel een knipoog hebben vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn oudste zoon zou er meteen weg van zijn ... dus in het geval dat ... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoop dat de zoon er hetzelfde van vindt als ik. Zijnde: prachtig. Stoer en origineel. Leuke riemlusjes en zakdetails. En perfect, zoals gewoonlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey Nele,

  Wauw, wat een leuke bermuda! Zo leuk gemaakt.
  Doe zeker verder.

  Met vele creatieve groetjes,
  het hele Veritas-team

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tot welke maat gaat dat patroon?Heb een zoon van 12 rond lopen en wil eigenlijk nog een bermuda maken eer we op vakantie vertrekken!!Zou dat gaan uit stretch jeans?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat stretch jeans prima moet gaan. Het patroon gaat tot 170.

   Verwijderen
  2. Dan eens rond kijken of ik dat patroon nog ergens kan vinden.

   Verwijderen