28.5.14

Miniweven

Weven in het klein is al even plezant als weven met het getouwtje. Ik knipte een cornflakesdoos in stukken en maakte kleine inkepingen in de rand om garen te spannen. Daarna kon ik aan de slag met restjes.

muurtapijtje

Het voordeel van dit miniweven is dat je ermee verder kan doen en kan stoppen wanneer het je maar uitkomt. Het is zo compact dat het niet in de weg ligt en er is geen haast, want het heeft geen enkel doel behalve wat prutsen en uitproberen.

weave in progress

Met dit werkje wou ik proberen hoe je verschillende kleuren garens netjes naast elkaar inslaat en met elkaar verbindt halverwege. Ik stak er ook gekleurde pluimpjes tussen. Die komen uit een stuk van een oude boa.

pluimpjes

De frullen onderaan knoopte ik al vrij vroeg in het proces en schoof ze op het eind (wanneer ik het welletjes vond) naar boven.

frullen

Voorlopig hangt het aan de voordeur.

huisje

Ook de dochter heeft de smaak te pakken. Dit tapijtje was het eerste dat ze maakte en gaf ze al aan haar vriendin. Een tweede is in de maak.

miniweave

Een grondiger uitgewerkt voorbeeld van hoe je met miniweave aan de slag kan vind je bij Textielfabrique.

3 opmerkingen:

  1. Nostalgie, zulke kleine tapijtjes! Ik kreeg van de Goedheiligman ooit een mini-getouw en plezierde (tot op zekere hoogte dan toch) elk jarig familielid een weefsel. Maar verder dan gekleurde strepen ben ik nooit geraakt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nostalgie, zoals Eva zegt ... waar is de tijd ...

    BeantwoordenVerwijderen