29.4.15

2 out 1 in: stavaza eind april

In februari nam ik me voor om een heel jaar lang mee te doen met '2 out 1 in'. Tijd voor een stand van zaken, lijkt me.

Laten we met het beste nieuws beginnen. Met enige trots kan ik immers melden dat ik sinds de start van het blogjaar (20 februari) nog geen enkele stof heb gekocht. De stand aan in-zijde staat dus op 0! Ik loop dus al even met grote bogen om stoffenwinkels heen (als ik er al eens in de buurt kom). Dat lijkt me de meest evidente manier om niet in de verleiding te komen. Ook webshops worden eenvoudigweg niet gefrequenteerd. Niets kopen is eigenlijk heel gemakkelijk zo.

Aan de uit-zijde is er nog niet zoveel stof verwerkt als ik had gehoopt op 2 maanden tijd, maar toch al wel wat. Op de blog passeerden al deze broek (1 stof uit), dit jurkje (1 stof uit), en dit vestje (2 stoffen uit). Dat maakt al een tussenstand van 4 verwerkte stoffen waarvan u het bewijsmateriaal te zien kreeg.

Niet alles wat ik maak komt uiteindelijk op de blog terecht, maar instagram geeft wel een beeld van wat daarbuiten nog aan naaiwerk gebeurt. De rest van het bewijsmateriaal is daar dus te vinden: deze broek (1 stof uit), deze broek (1 stof uit) en deze bermuda (waarvan u niet eens ziet dat het bermuda is, maar ik kan bevestigen dat het ding al even klaar is; 1 stof uit). Dat brengt de stand aan de uit-zijde op 7.

Stavaza #2out1in alleen maar out (7 stoffen tot nu toe), nog niks in 💪🙆

Hoera, ik mag al 3 nieuwe stoffen kopen! Tijd om aan een verlanglijstje te beginnen.

8 opmerkingen:

 1. Ik ben geen instragrammer, maar vind het wel leuk om zo toch een glimpje op te vangen van de ongeblogde stukken! En nu, hop naar die stoffenwinkel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe mee ;-), 2out1in. De voorraad swingt ook de pan uit. Eens benieuwd hoe moeilijk dat wordt haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Koop jij dan net gepast? Ik heb altijd zo veel over, dat ik nooit vind dat er een stofje uit kan.
  Uit een coupon van 140 op 150 heb ik net een verjaardagshemdje en een kroon gemaakt, de panden voor mijn rokje zijn geknipt en dan heb ik nog wel wat stof over voor een kort jongensbroekje denk ik.
  Zo gaat dat niet vooruit hé...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gepast zou ik het niet noemen, maar meestal zit het wel in de goede richting. Meestal heb ik wel een idee wat ik van de stof wil maken, maar dat staat niet vast, dus kom ik soms ook bedrogen uit. Ik heb wel zelden over, wel eerder tekort. Zeker als de kinderen groeien als kolen, moet een stof soms heel snel op om er nog iets behoorlijks mee te doen

   Verwijderen
 4. Jij werkt goed door!
  Ik zou eerder 5 out 1 in moeten toepassen. Maar kopen blijft leuk he. Alleen zitten de kasten overvol.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier afgelopen week ook eerst een lijst gemaakt van wat er zoal is en bij een aantal de gemaakte plannen. Na Simsalabim toveren met stof komen er hier voorlopig geen stofjes meer bij!!

  BeantwoordenVerwijderen