8.4.16

Strawberry thief

Meneer en ik vierden gisteren de 16de verjaardag van onze eerste date. Begin deze week bedacht ik opeens dat ik hem daarvoor nog even wou verrassen met een nieuw hemd. Maar hemd en verrassing zijn twee woorden die niet echt samen in een zin passen, want stiekem een hemd naaien in het huis waar de begunstigde ook woont is niet zo vanzelfsprekend.

strawberry thief

Daarom besloot ik er een race tegen de klok van te maken en ervoor te zorgen dat het hemd klaar en ingepakt was tegen dat meneer thuis kwam van het werk. Bij een eerder hemd had ik al eens gemeten hoe lang ik daarover deed. Toen had ik 5u25 nodig voor het naaiwerk, knippen niet inbegrepen, en onderbroken door tal van pauzes. Uiteraard bedacht ik dit plannetje pas halverwege de voormiddag. Hoelang het knippen duurt, heb ik nog nooit gemeten. Maar door het gepuzzel om het patroon juist te laten overeen komen, is dat toch ook snel een uur. Maandag werd dus een dag waarop de kinderen en ik pas lunchten om 14u30, waarop de kinderen om boodschappen werden gestuurd en schermtijd konden verdienen door de aardappelen te schillen en de groenten te snijden, en waarop we om 18u knopen aan een hemd hadden én de kookpotten op het vuur. Toen meneer 's avonds vroeg hoe mijn dag was geweest, zei ik 'bwa, op 't gemakske'.

patternmatch

Ik probeerde tijd te winnen door mijn hemdenroutine te wijzigen. Mijn gewone routine gaat als volgt: knopenpat, schouderpas aan rugpand, schoudernaden, kraag, staander, kraag met staander aan hemd, mouwsplitten, mouwen inzetten, zijnaden sluiten, manchetten, zoom, knoopsgaten maken, knopen aanzetten. Maandag deed ik het anders: ik stikte telkens zoveel mogelijk dingen vooraleer ik ging strijken. Nadat ik alle mogelijke naadjes had gestreken, ging ik weer alle mogelijke stukken spelden en opnieuw alles stikken. Ik was dus tegelijk bezig met de panden, de kraag, de staander, de mouwsplitten en het voorbereiden van de manchetten. Of dat veel tijdswinst heeft opgeleverd kan ik eigenlijk moeilijk inschatten, maar ik voelde me wel efficiënt :-). Om het echt te weten zal ik het nog eens moeten timen zeker?

mouwsplit

Stof: Liberty Strawberry Thief (bij Julija's) en een restje Wild Flowers voor de details.

19 opmerkingen:

 1. Supermooi. Wou m'n 'meneer' ook maar zo'n mooie hemden dragen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer een topstuk! Geweldig ziet dat eruit! Mijn meneer zou het wel dragen, maar ik kan dit (nog) niet maken.;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha, ik ken dat, hemden in het geheim afwerken ... een ganse klus op zich ! Maar kijk, het is het allemaal waard (en ik lees dat ik eigenlijk altijd zoveel mogelijk volgens jouw nieuwe methode probeer te werken en vind dat ook wel efficiënter aanvoelen)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig om het verhaal achter het schone hemd te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hier zou dat geen probleem zijn want ik krijg nooooooit de vraag: wat maak je :D hij zou dat totaal niet doorhebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wauw die is echt super! ik zal maar niet timen hoelang ik over een hemd doe ;-) maar al minimum twee avonden prutsen in het naai-atelier ;-) dus al zeker langer dan bij jou. maar deze is echt top! welk model heb je gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Schoon hemd en geweldig dat je het zo in het geniep deed :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schoon resultaat in ieder geval en felicitaties nog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zalig efficiënte "taakverdeling" om dat hemd in elkaar te krijgen en proficiat met jullie dateverjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waw, wat een prachtstuk! Echt heel mooi geworden! Zalige tip trouwens, het schermuurtje extra als ze ook hun steentje in het huishouden bijdragen (of opdrijven, als ze al sowieso een taakje hebben)!! Te onthouden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het heerlijk om het verhaal erbij te lezen. Dat maakt het hemd nòg mooier!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachthemd. De stof is zo mooi, ik blijf er maar naar kijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Waw, prachtige stof voor een hemd. En dat verhaal, ik kan daar alleen maar bewondering voor hebben. Ik vermoed dat ik zowat een maand zou bezig zijn aan zo'n hemd...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi hemd!! Leuke stof! en wat een timing! Ik zou daar zelf nooit zo last minute aan beginnen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Geweldige Timing in ieder geval! Ik volg altijd de tweede werkwijze omdat ik denk dat dat sneller gaat en omdat ik niet graag strijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een prachtig stofje! Fantastisch goed gedaan en dan nog in een race tegen de tijd.

  BeantwoordenVerwijderen