8.5.16

Blij blij blij

Het was lang geleden dat ik nog eens zo blij was met een eigen maaksel als met deze tas. Reden nummer 1: ik naaide voor mijn eigenste zelf. Reden nummer 2: ik kwam uit mijn comfortzone. Reden nummer 3: de tas is helemaal geworden zoals ik wou.

voorkant

Deze Nani Iro canvas lag al een tijdje in de kast te wachten op het perfecte project. Van toen ik die kocht had ik een tas in gedachten. De tas moest groot genoeg zijn om de print tot zijn recht te laten komen, maar mocht ook wel een beetje gecompliceerd zijn.

zijkant

Bladerend door de vele naaiboeken die mijn kast bevolken, vond ik niet meteen een geschikt patroon. Maar toen ik in mijn hoofd een beter idee begon te krijgen van wat ik van de tas verwachtte, lukte het me beter om 'voorbij' de foto's in de boeken te kijken en meer naar de eigenlijke modellen. Zo kwam ik terecht bij het patroon van Geraldine Hendrickx uit 'Mijn Designertas'.

achterkant

Aan de binnenkant voegde ik nog een zakje toe voor de telefoon en wat prulletjes die snel gevonden moeten worden. In de zijnaad van de voering naaide ik ook een D-ring, om mijn personeelsbadge aan te hangen.

binnenkant

En dan de hengsels. Een paar weken geleden kocht ik deze mooie lederen riem bij k-bas. Toch twijfelde ik lang of ik die effectief zou gebruiken. Leer is een materiaal waar ik me helemaal niet zeker bij voel. Wat als ik de tas zou verknoeien? Maar na 10-tallen keren verschillende stukken tassenband bij de tas te leggen, moest ik blijven vaststellen dat tassenband in de verste verte niet kon tippen aan het stijlvolle leer.

rivetten

De mentale voorbereiding voor het inkloppen van de rivetten (ook van bij k-bas natuurlijk) bestond uit het lezen en herlezen en nog eens lezen van deze tutorial, en mezelf beklagen dat ik niet zo'n spindel heb. Maar goed, ook met een spindel had ik dit even ontzettend spannend gevonden. Eens de gaatjes gemaakt waren en er dus geen weg meer terug was, kreeg ik mezelf zo ver met de hamer te kloppen. Het was even zoeken hoe hard ik eigenlijk mocht/moest kloppen, maar al bij al lukte het. De buitenkant ziet er prima uit. De binnenkant is voor verbetering vatbaar. Maar hey, ik heb het toch maar mooi gedurfd en nu heb ik een tas waar ik ontzettend blij mee ben.

holnieten binnenkant

15 opmerkingen:

 1. Amai, ik ben helemaal verliefd op die tas! Alles klopt gewoon: lekker groot, eenvoudig maar niet saai, een prachtige stof en perfect afgewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Om de zomer in te wandelen... love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig! En ik deel je rivetten-angst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dikke pluim voor je doorzetting. Deze tas is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zie nu met de regelmaat van de klok tassen passeren (ik let er ook meer op uiteraard) en ik kan met een gerust hart zeggen: wat een pareltje is me dit!! oera voor het overwinnen van angsten! (en geef toe, wat is nu een rivet inkloppen in vergelijking met bv. een manchetsplit ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En nu ... genieten genieten genieten !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw! Supermooi! Perfecte patroon voor deze stof. Ik het net ook voor het eerst met de riemen en rivetten gewerkt. Evenveel schrik als jij hoor. Maar eigenlijk niet moeilijk en geeft de tas een super afgewerkte uitstraling! Na het zien van deze tas komt dit patroon toch ook op mijn to do lijst!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw! Supermooi! Perfecte patroon voor deze stof. Ik het net ook voor het eerst met de riemen en rivetten gewerkt. Evenveel schrik als jij hoor. Maar eigenlijk niet moeilijk en geeft de tas een super afgewerkte uitstraling! Na het zien van deze tas komt dit patroon toch ook op mijn to do lijst!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed van je om het zelf te doen,die rivetten erin slaan ;) Ik heb het nog niet gedurfd...Mooie tas trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. super, ik heb zelf ook een tas in gedachten met leren hengsels en rivetten, mss moet ik idd ook gewoon de angst opzij zetten en ervoor gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Knap, knap, knap! En dat 'rivetten inkloppen' vind ik ook nog steeds spannend ;-) Maar het geeft een tas wel altijd meteen die perfecte afgewerkte look!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw wat een prachtexemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Blijf kijken naar deze tas, zo mooi vind ik hem...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. respect voor jouw lef... de angst slaat mij ook altijd om het hart als ik rivetten of zeilringen moet inkloppen. Het werd een prachttas!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo tof als iets helemaal wordt zoals je wil, en al zeker als dat dan buiten je comfortzone ligt! Super knap!

  BeantwoordenVerwijderen