28.4.11

Lego aan de voeten

De jongste zoon stapt nog niet, dus heeft hij nog geen echte schoenen nodig. Maar hij had wel iets nieuw nodig voor aan zijn voeten. Ik kocht dit patroontje al een hele tijd geleden, maar probeerde het nog niet eerder uit.

Als stof koos ik een legoprint van Kokka, de voering is opnieuw Bulles Bleues van Petit Pan.

lego aan de voeten

Ik maakte ze in maat 3. Man man, ik heb respect voor mensen die erin slagen een nog kleinere maat in elkaar te priegelen! Van lengte zijn ze goed, maar het patroon gaat duidelijk uit van bredere voetjes.

Gisteren werden ze voorzien van drukknopjes, opnaaibare, zoals voorzien in het patroon. Maar ik vrees dat die niet erg lang zullen blijven hangen. Als ik ze nog eens maak denk ik dat ik er vernietbare ga gebruiken, tenminste als ik er aan denk die te bevestigen vooraleer ik het hele zaakje in elkaar steek.
Verder is het ook aangeraden om de stof te verstevigen, wat ik in mijn haast dus niet deed. Maar nu ze klaar zijn, ben ik ervan overtuigd dat ik dat de volgende keer beter wel doe.

7 opmerkingen:

  1. Dit klinkt als een 'op de foto is het prachtig maar in werkelijkheid onbruikbaar'-verhaal. ;-) Gelukkig hoef ik alleen te zeggen: ooooh, mooie foto! En is het opnieuw-priegel-werk voor jou. Want inderdaad, wat een geprul, zo'n slofjes...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Supermooi! 't Zijn echt jongenssloefjes geworden...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha Riet, het valt wel mee hoor, aan de enkels zijn ze goed. Hij had ze aan vandaag en hij verliest ze maar heel af en toe. Dat is dus normaal, zijn vorige bobuxjes verloor hij ook af en toe (maar wel 1 keer op de fiets en daarom had hij nu dus nieuwe sloefen nodig). Ik zal het wel zien, wanneer ik moet herbeginnen.

    BeantwoordenVerwijderen