3.4.11

Schoon patroon, schone stof, verkeerde combinatie.

De school photo dress van Oliver + S in Marseille van Michael Miller. Beide mijn smaak, maar de combinatie vind ik niet zo geslaagd.

Het patroon heet niet voor niets de 'school photo dress', het is een chique geval, een beetje stijf zelfs. Je zou in het kleedje ook op theevisite kunnen gaan en je porseleinen kopje vasthouden met je pink omhoog, terwijl je op het puntje van je stoel zit, de voetjes netjes naast elkaar. Zo'n theevisite waarop kinderen enkel mogen stil zitten, verlegen moeten glimlachen wanneer hun opperbeste schoolresultaten door de volwassenen van dienst worden besproken en als ze een hele namiddag heel beleefd zijn geweest, een koekje mogen eten.

Volgende keer (jazeker, er komt een volgende keer) maak ik het in een vrolijk stofje waar de speelsheid van af spat.

school photo dress marseille

Maar goed, de dochter is toch tevreden. Ik maakte de 3T voor mijn bijna 3-jarige en het kleedje zit prima. De kangoeroezak zette ik een paar centimeter hoger op aanraden van Vermiljoen, en ik ben tevreden dat ik dat advies heb opgevolgd, anders staat het zakje echt laag. De mouwen inzetten ging niet zo vlot. De zijnaden werden namelijk eerst gesloten en dan pas gingen de mouwen erin. Dat zegt het patroon en zo leerde ik het jaren geleden ook in de naailes. Alleen was het ook sinds die tijd geleden dat ik dat effectief zo deed. Dat was de tijd dat ik nog kleren maakte voor mezelf, kleren waarvan de mouwen in gesloten toestand zonder enig probleem over de vrije arm van de naaimachine worden geschoven...

Maar waarom zouden we het onszelf gemakkelijk maken, als het moeilijk ook gaat?

school photo dress dichtbij

7 opmerkingen:

 1. Ik heb me ook gewaagd aan dit patroontje. Ik vind het op zich we een leuk modelletje... De mouwen zijn het volgende waar ik aan moet beginnen. We zijn benieuwd en het resultaat zal ook nog wel eens geblogd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind 't eigenlijk echt tof in die stof, ik zie haar al voor me, op haar knieƫn in de zandbak, met haar poep omhoog, meet haar nette jurkje aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het ook heel tof in die stof. Heeft iets Oosters... En niks zo leuk als in een nette jurk kattenkwaad uithalen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 't Heeft inderdaad iets Oosters. En als de dochter tevreden is, dan is het toch een voltreffer?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad, een kimono, zeker voor die donkere kast! Ik denk dat ik dat juist mooi vind...

  Maar mouwen inzetten, dat doe ik nooit meer zo 'in een gat', sinds ik dit las ging het licht aan: http://madamezsazsa.blogspot.com/2010/07/mouwen-en-wtf-met-die-overschot.html

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben om een of andere reden nooit wild geweest van dit stofje. Maar he...als de dochter content is, dan is uw doel bereikt.

  Ik ben het hier ook al tegengekomen dat de combinatie stof en patroon echt niet klopt. Ik ben alvast benieuwd naar de volgende versie.

  BeantwoordenVerwijderen