10.9.11

Love it or hate it

En ik maakte nog maar eens een kleedje.

front

Het patroon voor het bovenstukje tekende ik al een half jaar geleden, maar het bleef ongebruikt tussen de betreffende Burda zitten, niet wetende wat ik eigenlijk wou maken. Je zag er trouwens al eerder dit mooie exemplaar van. Ik was het eigenlijk al vergeten, tot ik het onlangs al bladerend terug tegen kwam. En nu wist ik het wel, ik zou 3 effen kleuren combineren.

Over de combinatie zalmroze en donkerblauw was ik vrij snel zeker dat ze zou kloppen. En toen ging ik op zoek naar een derde kleur voor de kraag en de knopenbies. Heel veel kleuren vond ik wel passend. Dat zalmroze gaat eigenlijk met bijna alles. Uiteindelijk hakte ik de knoop door en koos ik oranje. Oranje moest en zou het worden, dat vond ik een prima combinatie met het donkerblauw.

rug

Maar vooraleer ik kon knippen moest eerst de kniptafel worden opgeruimd. De kniptafel doet immers ook dienst als verzamelplaats van bergen stof, restjes onopgeruimde vlieseline, ongesorteerde knopen, half afgewerkte projecten, boekjes waaruit ik nog iets wil maken, klosjes, spoeltjes,... En toen viel mijn oog op dat geel. Dat geel dat daar lag, samen met grijs, om een nieuwe versie te maken van deze jurk. En dat geel lag daar zo zonnig te wezen terwijl buiten de regen met bakken uit de lucht viel, dat ik zonder er verder over na te denken mijn plan veranderde en de kraag en knopenbies daaruit knipte.

IMG_2195

Maar eens alles geknipt sloeg de twijfel toe. Terwijl ik het lijfje in elkaar stak werd ik helemaal zenuwachtig, want dat roze mag dan met veel kleuren te combineren zijn, maar roze en geel, manmanman, wat vond ik dat ineens een mottige combinatie. Om mijn zenuwen te bedwingen greep ik dan maar gauw naar mijn houvast in duistere dagen: een libertybiaiske voor de afwerking van de kraag ;-). Ik denk trouwens dat ik die kraag niet helemaal juist bevestigde want het stukje biais dat over bleef om de randjes onder weg te steken, was zo smal dat het niet zo evident was om dat nog doorgestikt te krijgen. Bon, de binnenkant vond ik alvast al weer wat mooier.

kraag

En toen hing daar ineens die rok aan en kwam alles toch weer goed. Het donkerblauw gaat heel goed samen met het geel en zorgt ervoor dat ik de combinatie toch weer prima vind. Maar voor hetzelfde geld vind jij er niets aan.

Voor het rokdeel liet ik het patroon van de Burda voor wat het was. Ik wou immers nog wat verbeteringen aanbrengen aan het rokdeel dat ik voor dat andere kleedje tekende. Daarvan vind ik de plooien te recht naar beneden vallen en de rok mag ook wel wat meer 'toer' hebben. Ik maakte dus ineens maar van de gelegenheid gebruik om een ander rokpatroon te tekenen en begon nu met halve cirkelrok, waar ik 2 schuin vallende plooien aan toevoegde. Nu ben ik wel tevreden over de schuinte van de plooien, maar vind ik ze iets te ver uit elkaar staan. De rok zelf vind ik nu ook te wijd geworden, dus we zijn er nog niet, er zal nog een poging moeten volgen.

pose

26 opmerkingen:

 1. Love it! Definitely. Ik zou u zo nadoen als het mocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor mij is dat dik in orde!
  Ik zou zelfs heel graag jouw patroontje eens lenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Oon en Griet: voor mij is dat prima hoor. Het is niet voor de verkoop. Ik maakte een 128, dat patroon kan je wel even lenen. Het bovenstuk komt uit Burda 6/2010, de taille is met 2 cm verlaagd. De stoffen komen alle 3 van Artevelde.
  Breng ik het mee op de maakdag van Van Katoen in oktober?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel apart en gewaagd. Superresultaat!
  Knap dat je zo kunt goochelen met patronen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel speciaal, maar ik vind het prachtig! Heel schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is prachtig! Had ik een dochter, ik kwam het ook lenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben persoonlijk niet zo te vinden voor de stof/kleurcombinatie, maar het patroon is werkelijk magnifiek!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als ik een school had, ik liet er u 175 maken en alle dametjes waren verplicht het te dragen! Ik vind het erg stijlvol.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als dit geen klasse uitstraalt, dan weet ik het ook niet meer ...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel mooi modelletje, en dat blauw en orjanje vind ik ook heel mooi maar ik ben geen fan van zalmroze. Wel van zalm om op te eten, maar zo zalmroze vind ik vaak wat flets. Maar ondanks mijn idee daarover vind ik het super mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig model, heel mooi met dat kraagje en die knoopjes.
  Van het blauw en geel word ik helegans wild.
  De zalm laat ik echter aan mij voorbijzwemmen - ik had ooit een living/slaapkamer/toilet in dat kleur :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Love it love it love it love it love it love it love it...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Amai, ik ben echt direct helemaal voor!
  Zo zo zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ohlala! Ik ga dat nog eens overdoen dan ;-) deze is nog veel schoner dan de mijne!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Graag! Ik denk dat Emma en Mona net aan 128 zitten! Merci!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wow, wat een schitterende creaties. Zal regelmatig terug komen om wat rond te kijken.

  Gr Nancy.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. amai, love it, zonder twijfel! Heel apart!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. i love it !
  En niet alleen dit kleedje vind ik super, maar gewoonweg heel je blog !
  op je blog kan ik genieten van de dingen die je maakt !
  DOe zo voort !

  BeantwoordenVerwijderen