22.12.13

Liberty Mabelle

30 minuten plooien

Op Instagram kon je de voorbije dagen volgen hoeveel tijd ik besteedde aan het maken van een hemd voor meneer. Ik wou wel eens weten hoe lang ik erover deed en het bleek korter dan ik dacht. Ik naaide op het gemak, maar het doorstikken van naden werd wel tot een minimum beperkt. De knopenpat is niet doorgestikt en ook de schouderpas en de kraag bleven stikselloos. Er werd ook efficiënt gewerkt (zoveel mogelijk dingen stikken vooraleer te strijken, alles wat een hulpstiksel nodig heeft na elkaar doen en ineens alles omstrijken,...). Telkens ik stopte om even Facebook te checken, een drankje te nemen, even tussendoor de wasmachine te vullen,... werd de chronometer stil gezet. Na de eindstrijk (maar voor het opplooien van het hemd) klokte ik af op 5u25min.

mabelle

mabelle

Helaas bedacht ik dit plannetje pas nadat alles was geknipt, dus voor het totale hemd komt er nog wel wat bij. Het openleggen van de stof en de patroondelen nam best wat tijd in beslag, aangezien ik het dessin van deze Liberty Mabelle wou laten doorlopen. Ik schat dat dit ook gauw 2 uur zal hebben geduurd. Een patroon moest ik niet overnemen of aanpassen, want ik gebruikte hetzelfde als anders.

mabelle

Waar ik zelf van stond te kijken is dat het maken van knoopsgaten beduidend meer tijd vraagt dan het aannaaien van de knopen. Ik dacht dat het omgekeerd was. Maar dat heeft vast met mijn afkeer voor het aanzetten van knopen te maken...

mabelle en poppy and daisy

Voor een overzicht van alle stapjes, klik hier.

25 opmerkingen:

 1. Ik blijf verwonderd en sprakeloos bij het zien van je zelfgemaakte hemden!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Petje af! Uw meneer is echt wel een geluksvogel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. This must be the most amazing dress shirt that I've seen so far. Are you kidding me? The pattern matches perfectly in the front! Love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig. Eer ik zover ben!
  En schitterend dat het design echt netjes doorloopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Da's idd echt niet veel voor zo'n hemd; Wat een efficiënt werk!
  En wat een schoon hemd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. echt knap hoe je de print zo kan laten doorlopen :)
  mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super mooi gedaan! Geef je geen workshop hemden maken? Ik zou er ook heel graag eens eentje voor mijn vriend maken. De moed ontbreekt me alleen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Uw tempo is niet te kloppen maar het is ook geen wedstrijd natuurlijk :). En idd om het patroon te laten doorlopen heb je best wat kniptijd nodig. Mooi, wederom. Ik hou van die pure perfectie, dat doet Liberty alle eer aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh my! Ongelooflijk prachtig! Die print die zo perfect doorloopt, daar moet je toch engelengeduld en bovenaardse precisie voor hebben?! Ik ben fameus onder de indruk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow, dat is hier weer een voorbeeldje van perfectie, denk ik :).
  En dat op minder dan een werkdag tijd, wow!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. schone dingen nemen tijd in beslag.
  heel leuk hemd.

  http://mumendemiekes.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Meer dan 5 uur kan anders ook al serieus tellen, niet ? Maar niet verwonderlijk natuurlijk met zo'n prachtresultaat !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow. Wat knap! Het is mij echt een raadsel hoe iemand die stoffen zo mooi kan laten doorlopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zo: http://spiegelstiksels.blogspot.be/2011/10/tips-en-tricks-voor-doorlopende-prints.html
   succes!

   Verwijderen
 14. Prachtig werk, met mooie doorlopende print. Ik hou wel van bloemen voor mannen. Maar spijtig genoeg krijg ik mijn man geen bloemenhemd aangepraat.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtig! Maar jeee, wat een tijd kruipt er toch in. En dan ben jij nog zo'n crack. Ik begin er gewoon maar nog niet aan...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Echt heel mooi! Waar koop jij je Liberty stofjes, en welk patroon gebruik jij voor het mannenhemd aub. ?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ben zonder meer fan van je hemden!!! Zo jammer dat ik een vriend heb die geen hemden draagt. Zou ook niet goed komen met zijn werk... renoveren in een hemd... zou misschien wel sexy kunnen zijn, glunder glunder ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooi! Ik heb afgelopen zomer een hemd gemaakt voor de man. Helaas heeft het meer weg van een pijamahemd dan een overhemd...te breed, te kort, knopen te dicht op elkaar...tja...wat telt is dat hij het wel mooi vond ;), maar ik durf het niet eens bloggen. Mag ik eens op les komen bij jou? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Chapeau, ge zijt een krak !

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Sjiek ! Prachtig, dat doorlopende patroon !

  BeantwoordenVerwijderen