19.5.12

Een pyjama met bloemetjes en een vraagje

De jongste dochter vroeg dus een pyjama in blauwe Mitsi, en ik moest daar even over nadenken. Eigenlijk wist ik onmiddellijk al dat ik dat zou doen, maar toch nam ik wat bedenktijd. U begrijpt dat vast. Maar toch, als een kind een goede smaak heeft, dan moeten we dat toch aanmoedigen? Stelduvoor, ze is bijna 4, sebiet begint ze te zeuren om Mega Mindy pyjama's.

pyjama met bloemetjes

Ik kreeg de hele pyjama uit een stuk van 1m10 en een langwerpig restje dat juist perfect was voor de belegdelen. Valt mee hé, en ik had nog meer dan 3m in mijn kast liggen.

pyjama voor luxekind

Voor het vestje gebruikte ik dus een patroon van een hemdje uit Knippie (februari/maart 2011) waarvan ik de aparte knopenbies liquideerde en er een belegje aan tekende. Ik ben al weer vergeten welk patroon ik gebruikte voor de broek.

kraag aan pyjama

En nu nog een vraagje. Deze fluoroze sterretjes liggen hier al even te wachten om op een Liberty'tje te worden gestreken. Maar ik twijfel. Wordt het waw, of help ik er een mooie pyjama mee om zeep?

flocksterretjes

28 opmerkingen:

 1. ik zou het eerder gebruiken bij een effe stofje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat prachtig!!
  Ik vind de sterretjes leuk, maar dan voor een ander projectje...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aangezien ik allergisch ben voor Hello Kitty, Mega Mindy en whatever vind ik dit wel heeeeeeeeeel erg tof voor een pyama.
  En wat je sterren betreft, nee niet doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. supermooie pyjama!!
  Ik zou de sterretjes er toch ook niet op doen!! Het stofje op zich is al prachtig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een 'geef een gil als je hele kroost er uit is gegroeid' voor de pyjama, en een 'neen toch maar niet' voor de sterren!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo mooi!!! In zo'n pyjama zal elk kind wel meteen in dromenland zijn, ook zonder de extra sterretjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik voeg me bij de rest. Niet doen, die sterretjes. Het stofje is mooi genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind de pyjama super zoals ze is. Echt mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is een prachtige pyjama - niet doen die sterren!!!
  Ander vraagje - hoeveel meter had je in totaal gekocht, als je nog 3 meter over hebt? (Ik weet nooit hoeveel te kopen van een stofje).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. OK, neem dit niet als voorbeeld, maar het is dan ook een uitzonderlijk mooi stofje. Ik weet het niet meer juist, maar ik kocht eerst een paar meter bij Vermiljoen en toen die op was kocht ik nog eens 3 meter bij Julija. Meestal koop ik stof per 1m20 of 1m50 als ik er nog geen concrete plannen mee heb. Als ik er wel plannen mee heb koop ik gewoon de hoeveelheid die ik nodig heb.

   Verwijderen
 10. Super leuke pyjama's. Heb net ook zo'n modelletjes gemaakt maar dan met korte mouwen en pijpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ooooooh! Mijn petekind heeft idd smaak! Ik zou bijna hetzelfde doen voor mezelf met die 2m die ik nog in de kast heb liggen :-) ( misschien toch maar 1,8 als HET hemd af is)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Berbe, ik vrees dat je niet genoeg hebt met 2m voor een pyjama voor jezelf. Ik had 2 meter nodig voor de pyjama met de konijnen voor J.

   Verwijderen
 12. hallo ben ook aan piyama voor dochter maar wel stretch ben noh maar neginnelinh alle ja heb toch al een kleedje gemaakt in liberty van julia iuit boek la drogerie miyo hftis 127 cm groot hoe groeot mt ik dan gaaan i japans neem veel duitse patronenen farbenmix en roos moeilijk als ze hun schrut krijge en voor mijn jongens mogen het allleen lorte broeken voor de zomer zijn heb drie zonen de oudste 13 en voor mij ja mag van mijn juf niks meer maken want krijg binnen 3 wekeb buikwandcorrectie na gastric 40 kg eraf van 56 naar 44 confecctie heb alleen een hhekel aan patronen precies stratenplanen en de tijd duurt het langste de voorbereiding lussen driegen nazien passen sinds ik naar nwe school ga lukt het met toch al beter en na een jaar een overlock te hebben kan ik eindelijk een rolzoom moet de zeisoenen wel anders indelen in sept tot febr voor winter en dan zomer spijtig dat je hier op de markt zooals in ned of duitsland geen stof meer vindt maar juist gelezen in antwerpen op weg nr julia ernst van duicjkkaai een magaijn v 5000m stof van de organisator van het stoffenspektakel ik bn van n antwerpen dus bij mij niks boven kapelllen alleen spijtig da ik niemand vindt die de zelfde interessse hft als ik gn tijd werk ik heb ook veel werk sevens strijken en wasmachien stuk nog 2 maand oud en die nog breien haken en veel rusten gn schildklier 4 kids zelfstandige man alle ja de dagen zijn soms veel te kor sevent toch evkes naar varg veum en protectors kijken ja bn verslaafd aan scandinavie nooit geweest kost teveel aallee fijn we en lieve groeten zal mij toch ook eens aan zo'n pma wagen een versnijden die van mij te groot is eerst heb schrik da liberty stof ga scheuren hb er op gevlokt

  BeantwoordenVerwijderen
 13. soory vvor de typ fouten maar ik denk dat je het wel begrijpt

  BeantwoordenVerwijderen
 14. prachtige pyjama! en leve leestekens in berichten!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik zal het hier maar over de pyjama hebben... :-). Romantisch mooi. Geen sterrekes! Op de zak voor de pyjama misschien? Waar ze dan mee op logement gaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtige pyjama ! Ik kan alleen maar beamen. (ook voor de sterretjes een "no go" eigenlijk)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Voor mij : niet doen met die sterren, zo is het mooi genoeg met die rode knopen en paspel. Zo is het 100% goedgekeurd

  Clementine

  BeantwoordenVerwijderen
 18. spijtig dat ik hier lelijke reactie ik vind je piyma ook mooi maar vroeg eigenlijk hoe doe jillie dat en de tijd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe ik dat doe? Dat vraag ik me ook soms af, want ik heb net als ongeveer iedereen van onze generatie geen tijd. Maar ik slaap dan wat minder en kijk geen televisie. En soms heb ik een vakantie waarin ik niet moet werken.

   Verwijderen
  2. En ik naai al 15, dus ik maak een stuk nu 10 keer sneller dan 15 jaar geleden

   Verwijderen
 19. dank je wel voor je antwoord ik hoop dat ik ook zo goe wordt als jij!!!!! leestekens! heb gisteren 2 rokken gemaakt voor dochter gewoon 1 van oude gestreepte t shirt de andere met blauw en witte bollekes vanonder piept er een ander stofke uit en de piyama afgewert ik hoop vandaaag eeen bain soleilke te maken voor haar ui my imzge miskoop van stof voor mij mzzr goe voor miyo eerst het huishouden en de beloofde koekjes bakken uit het nwe boek de meesterbakker bedankt

  BeantwoordenVerwijderen