27.10.12

Afscheid van mijn favoriete muur

Hoe groter de kinderen, hoe meer plaats ze innemen, letterlijk en figuurlijk. Nu is ons huis belange nog niet af, en is de beschikbare plaats voor de kinderen bij momenten ontoereikend. Dan moeten er oplossingen worden gezocht, en indien alleen voorlopige oplossingen mogelijk zijn, dan toch graag met enige duurzaamheid.

Onze kinderen slapen voorlopig alle vier samen op een grote kamer, en het ziet er naar uit dat het nog minstens een jaar of twee zal duren vooraleer de zolderverdieping en de speelkamer tot slaapkamer kunnen worden getransformeerd. Huiswerk maken op die grote slaapkamer is dan ook geen optie. Dus gebeurde schrijven van woordpakketten, oefenen van krulletters, trainen van maaltafels en zo meer tot nu toe aan de keukentafel. In een eerste leerjaar en een tweede is dat prima, maar voor de oudste twee kinderen die nu in 3 en 4 zitten, kregen meer en meer behoefte aan een eigen werkplekje.

Die hebben ze nu, maar hiervoor moest ik afscheid nemen van mijn favoriete muur, dus moesten er eerst nog wat foto's van worden gemaakt.

favoriete muur

De voorbije jaren hing aan de grootste vrije wand in ons huis een kleurrijke verzameling van kunstwerken van de kinderen. De meeste van deze werkjes maakten ze op school.

tekeningenmuur

Regelmatig kwamen er werkjes bij en moesten er oude plaats maken voor nieuwe. De ruimte is hoog dus was er veel plaats. Alleen een strook van ongeveer een meter hoog bleef meestal vrij, omdat wat daar werd opgehangen snel sneuvelde door gepruts van kindervingertjes.

kleurrijk zicht

De ruimte is niet alleen hoog, ze is ook vrij smal (3m40), dus zetten we hier niet graag grote meubelstukken. Ik ging op zoek naar bureautjes die aan de muur konden worden opgehangen, zodat de vloer vrij blijft (handig als er moet worden gepoetst) en de ruimte groter lijkt. Mijn zoektocht eindigde toen ik deze pin zag. Helaas leidde de pin niet meteen naar de info die ik nodig had, maar wat extra zoekwerk bracht met tot de site van Junior Living. De site is Deens, maar het bedrijf zelf bleek in Estland gelocaliseerd. Omdat er geen verdeler te vinden was in onze contreien, contacteerde ik het bedrijf zelf en bestelde twee stuks. Vele weken later (men stuurt natuurlijk geen vrachtwagen met alleen maar twee kastjes de baan op) arriveerden ze en konden we beginnen knutselen.

genen ikea

Ze hangen en we kunnen weer een paar jaar verder. Tegen dat kind 1 en kind 2 een bureau krijgen op een eigen kamer, zijn kind 3 en 4 op een leeftijd dat ze huiswerk krijgen, en dan zijn ze voor hen. En nu is mijn mooie kleurrijke muur verruild voor wit.

nieuw kastje

Schoon, dat wel, maar wit.

bureau

Laten we daar dus maar snel weer wat kleur aan toevoegen.

9 opmerkingen:

 1. Het zijn zeer mooie bureau's. Hopelijk kunnen ze hier hun huiswerkjes goed aan maken. Veel plezier ermee!
  Marijke (Dragonfly)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldige oplossing is dit !!!! Ik wil ook zo een kastje annex bureautje, echt te leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zou je mij kunnen vertellen hoeveel ze kosten? Ik werk in een een wmkj en dit zou ideaal zijn voor onze kindjes (qua plaatsgebrek en qua individueel leren werken), maar ik vrees dat ze te prijzig zijn om en masse aan te schaffen?

  Dorien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh die bureaukastjes zijn prachtig. Ga ik je snel naar vragen, voor over een jaartje ofzo in Olivia's kamer. Want die is ook nogal klein, met een gekke hoek en alles. Dus zoiets vind ik geniaal :)

  En ja, die tekeningen. Dat kan ik me voorstellen. Wij doen meestal de "tijdelijke expositie in het toilet". Maarja, ik heb slechts 2 kinderen en een vrij groot toilet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maar wauw, die bureautjes, prachtig!!! En zo helemaal wit, ik vind dat wel iets hebben hoor!

  BeantwoordenVerwijderen