5.10.12

Een circusbroek voor de KCWC

Het is weer KCWC, mensen. Wie doet er mee?
In de aanloop naar volgende week had Meg van Elsie Marley deze week elke dag iemand te gast die een eigen versie maakte van de MADE-kid-pants. Gisteren mocht ondergetekende op bezoek, als dat niet tof is!

Toen Meg me mailde met de vraag iets te doen met het patroon wist ik onmiddellijk wat ik zou maken. De jongste dochter is nl. net gestart met circusschool en aangezien ze niet graag broeken draagt, lag er in haar kast ook niet bepaald iets dat geschikt bleek voor de lessen. Het is dus een circusbroek geworden.

dierenbroek

De stof is van Kokka en komt van Vermiljoenshop. Ik maakte er eerder al een hemd uit.

dierenbroek voorkant

Gezien mijn meisje eigenlijk al te groot is voor het patroon, moest ik het wat vergroten. Ik knipte het in stukken en voegde zo wat extra lengte en wijdte toe.

de dochter groeit

De broek werd ook volledig gevoerd in een gestreepte tricot. Aan de enkels kwam een elastiek (dat deed ik ook al eens eerder met dit patroon), tussen de twee lagen stof.

lezen

Eens die pijpen aan elkaar hangen, krijg je natuurlijk niet zo gemakkelijk meer een elastiek in de taille, dus werd uiteindelijk een aparte tailleband geknipt en aan de broek gezet. Dat maakt de broek bovendien volledig omkeerbaar, maar ik denk dat we toch gewoon de broek met de dieren aan buitenkant zullen aandoen.

wat gaan we eens uitproberen

dat daar

Ben jij al aan het plannen voor volgende week? Wat staat er op je lijstje?

8 opmerkingen:

 1. Echt super die circusbroek!!!! Daar zouden zelfs mijn geen-broeken-dragende-meiden wie weet voor vallen....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig! Zo wil je toch spontaan op circusschool?
  Op mijn lijstje staat in elk geval een winterjas voor mijn kleine jongen en hij heeft ook dringend langemouwenshirtjes nodig, dus ik hoop daar ook wat van te maken. Misschien ook nog een bloesje, anders ga ik na KCWC gewoon door ;) Ik ga zaterdag en zondag denk ik maar vast patroontjes verzamelen en benodigdheden die ik niet in voorraad heb bij elkaar scharrelen. Ik heb er zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik had het al gezien, heel plezant!

  en kijk, je geeft stemadvies, dat vind ik sympathiek. Nee, ik moet niet in gent stemmen, en ja, als dat wel zo was, zou ik het ook op die lijst gaan zoeken, maar desalniettemin: fijn dat mensen zich uitspreken!

  En op die andere lijst: een Jacobbroek in elkaar zetten, een hemd, en Tshirts pimpen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi gedaan. Het is een super leuke broek geworden en prachtig dat hij omkeerbaar is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. de max! En wat een schone krullebol zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, nu wel nog. Maar als de krullen van haar zus waren er tegen dat ze 6 was volledig uitgegroeid. En ik vrees dus ook voor deze.

   Verwijderen
 6. Maar zo'n schone broek! Ik zou ze bijna zelf aandoen (om thuis in mijne zetel te hangen hè, ermee over straat lopen is een brug te ver voor een 40-jarige ...)
  Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen