31.10.12

Brrrr...

Het was nacht. De kille vochtigheid klom langs je benen omhoog tot de haartjes in je nek rechtop gingen staan. De stilte was nog stiller dan anders en viel als een dik deken over alles heen. Af en toe scheen licht van de maan in de duistere kloostertuin... Als uit het niets stond ineens een vreemde gedaante tussen de grillige takken.

IMG_0630

Met een ijselijke gil - was het gelach? - kwamen 2 valse katachtige monsters op haar afgelopen en draaiden spinnend rond haar benen. Ze bukte zich en fluisterde haar kompanen toe in een vreemde taal.

IMG_0612

Toen de dieren weg waren, keek ze op en vroeg 'gaan we nu terug naar binnen, ik heb het koud?'

IMG_0637

J. en ik maakten samen deze cape. De binnenkant is een oud laken, de buitenkant van de cape bestaat uit meerdere lagen tule. Mijn taak bestond er uit het patroon te voorzien en de tule te knippen en te spelden (dat schuift verschrikkelijk). Het stikwerk gebeurde door J. zelf.

IMG_0610

Ze werd onherkenbaar gemaakt door meneer, die ook de andere kinderen van een laagje schmink voorzag.

verkleedpartijtje

Voor de kleren van de andere kinderen haalden we oudere stukken uit de verkleedkoffer. N. kreeg ook nog een laagje tule over zich heen.

spook en musketier

Veel griezelplezier vanavond!

9 opmerkingen:

 1. Helemaal kippenvel... tot die de blik van de kleinste monster zag! Die krijgt met zijn grote panda-ogen gewoon een koekje met de glimlach, de rest is geweldig griezelig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterend!
  Ik hoop die niet aan mijn deur komen bellen, want ik ben een bangerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een team-work. Proficiat aan J voor het in elkaar zetten EN aan meneer: schitterend geschminkt! Prachtige foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I love your creations. Your sewing skills are very impressive. Even though I can't read your blog, I am your new follower. http://olga-kidapproved.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je blog ontdekt door een tip van een vriendin...ja, het is hier de moeite zou ik zeggen...
  Katrien.

  BeantwoordenVerwijderen