6.10.12

KCWC: de voorbereiding

Lieve lezers, mijn plannen voor de komende KCWC-week beginnen vorm te krijgen. Ik laat het u even zien. Deze keer heb ik me voorgenomen om enkel stoffen te gebruiken die al in mijn kast liggen, en niets nieuws te kopen.

Ten eerste staat er een jurk op de planning, voor de oudste dochter. Steeds vaker grijpt ze naar soberder stoffen. De details bespreken we samen: ik maak een schets of laat iets zien, zij kiest een andere kleur of vorm, laat iets weg of voegt iets toe. Voor het eerste projectje haalden we de volgende stoffen uit de kast. De berkenstammen zat je eerder op een foto van Berlijn. De stippen werden hiervoor al eens gebruikt.

bomen en stippen

Volgend projectje: een jurk met sterretjes. Ik weet nog niet voor wie van de meisjes of welk model. In elk geval zal de jurk zelf blauw zijn (daar kocht ik er meer van), het oranje is voor de afwerking. Ik gebruikte ook deze stoffen al eerder.

sterretjes

Verder heeft de jongste zoon weer broeken nodig. Deze stoffen kocht ik voor de KCWC van vorige herfst, maar toen was mijn todo-lijstje zo lang dat het er niet van kwam.

broekjes in spe

Tot slot ligt dit boerderijstofje al een hele tijd naar mij te lachen, het wil verwerkt worden. Ik kocht het vorig jaar bij Vermiljoen. Ik heb er niet veel van dus meer dan een rokje krijg ik er niet uit.

boerderij

Aan het eerste jurkje ben ik eigenlijk al een beetje begonnen. Ik wil nl. iets nieuws uitproberen en daar werden al proeflapjes van gemaakt. Ik zag een leuke zak op het manteltje van een van onze nieuwe studentes. Nu heb ik niet de gewoonte om eerstejaars meteen vast te graaien (derdejaars ook niet trouwens) en hun jassen binnenstebuiten te keren, dus moest ik het stellen met een mentale foto in de rapte.

Een eerste proeflapje zag er meteen redelijk goed uit, maar het zakje vond ik wat aan de kleine kant.

poging 1

Voor het tweede dacht ik dat ik misschien een biesje kon toevoegen, maar iiieekk zeg, hoe lelijk. Bweikes!

poging 2 ieuw

Bij de derde poging zaten de afmetingen goed. De zak zette ik ook schuin. Op de zak tekende ik achteraf de draadrichting, en je ziet dus dat de draadrichting van de tegenzak nog niet helemaal klopt (mijn bomen moeten wel rechtop blijven staan natuurlijk). Nog een klein aanpassingske en we kunnen starten. Misschien is ze morgen al klaar, want met dit weer zie ik me niet meteen buiten komen vandaag.

poging 3

En nu hopen dat het in die stoffen niet meteen te kitscherig wordt.

13 opmerkingen:

 1. Wat een ambitieuze plannen weer. Ik kijk al uit naar de resultaten. Hier staat er niet veel meer op de planning dan een paar simpele broekjes. Lukt het om meer te maken, goed, maar ik hoop er niet op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er weer goed uit, hé. Verfijning, dat zou hier wat meer mogen! Misschien moet ik bij jou wat komen neuzen voor ik mij achter de naaimachine zit: een herinnering om misschien wat minder grof te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De keuze van de stoffen is alvast veelbelovend! En dat zakje: heel mooi! Benieuwd naar je resultaat ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan niet wachten wat een super combi's en dat zakje om verliefd op te worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat gaan weer heel stijlvolle kleertjes worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat zakje ziet er heel leuk uit.
  Hier ligt ook al alles klaar, maar niet voor zo'n ingewikkelde projecten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. You rock! Laat maar komen die zakjes :).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ben benieuwd ! maar ziet er al heel leuk uit ! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Benieuwd wat voor prachtigs je gaat maken. Die zakjes zien er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, ik ben ook aan die boerderijstof bezig, gelukkig heb ik niet veel nodig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, die berkenstammen, geweldig stofje! Benieuwd naar de resultaten!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat ziet er veelbelovend uit... En het begint serieus te kriebelen om ook mee te doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die stammen, dat gaat wat geven, zo schoon! Ik zag onlangs nog behangpapier met hetzelfde motief, maar ik durfde toch niet... Leuk om mee te genieten van al uw plannen!

  BeantwoordenVerwijderen