Met Leentje gingen we 2 jaar geleden samen koken op kamp. We hadden het al eerder opgevangen, maar kregen toen pas echt de bevestiging dat haar desserts legendarisch lekker zijn. Ze maakt ze met een naturel die ik bij niemand anders zag. Verse cake voor meer dan 100 kinderen, daar draait ze haar hand niet voor om. Van haar leerde ik ook dat chocomousse in de diepvriezer kan (ze maakt meerdere liters ineens).
Ik weet niet waar ze haar recepten vandaan haalt, maar dit gaf ze me door voor een tiramisu om je vingers van af te likken:
- 3 peren (omdat we dit jaar zulke kleine peertjes hebben, deed ik er 6)
- sap van een halve citroen
- 250 g mascarpone
- 3 eiwitten
- 2 eierdooiers
- 8 Ć 10 sneetjes peperkoek
- 1 eetlepel rietsuiker
- 1 eetlepel bloemsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 dl amaretto
- 5 eetlepels cashewnoten
Hak de cashewnoten grof, bak ze kort in een droge pan met antiaanbaklaag samen met de bloemsuiker. Laat ze afkoelen op een bord.
Schil de peren, snij ze in stukjes en besprenkel met citroensap.
Bekleed de bodem van een schaal met de peperkoek. Verdeel er de stukjes peer over en besprenkel met amaretto. Ik maakte vandaag 2 kleinere schalen, eentje met amaretto, en eentje zonder. Over die laatste deed ik een klein beetje appelsap.
Klop de mascarpone, vanillesuiker, rietsuiker en eierdooiers in een kom tot een gladde massa. Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder de mascarpone. Verdeel over de peren en laat een aantal uren opstijven in de koelkast. Strooi er de cashewnoten overheen.
Enjoy!
Het ziet en klinkt vooral "speciaal", maar lijkt mij zeker de moeite om eens uit te proberen.
BeantwoordenVerwijderen