25.8.12

Hoeveel Parijs kan je zien op 1 dag?

De voorbije week genoten we van de laatste verlofdagen. Dinsdag deden de oudste 2 kinderen en ik dat door heel vroeg op te staan en de trein te nemen naar de mooiste stad van Europa (allez, na Gent dan). De kinderen waren er nog niet geweest en als je hen vroeg wat ze wisten van Parijs, dan was dat enkel dat de Eiffeltoren er staat en dat Napoleon er ligt begraven. Tijd om daar wat verandering in te brengen.

Om 9u kwamen we aan in Paris-Nord en we namen onmiddellijk de metro naar Trocadéro om die toren met eigen ogen te aanschouwen.

Eiffeltoren

Een nadeel van zonder man op stap te gaan is dat je zelf op de attracties moet (nooit van zijn leven ga ik zonder een andere volwassene naar een pretpark). Maar ik bedwong mijn hoogtevrees en we namen de trap naar de eerste verdieping.

view Eiffel tower

Na het bezoek aan de hoogste toren van Parijs besloten de kinderen dat ze het graf van Napoleon toch niet per se moesten zien, en kozen we een andere richting. We bleven op linkeroever en trokken richting Saint-Germain-des-Prés. Nadat we wat tijd verloren met zoeken naar de metrohalte, was het bijna middag toen we ter plekke waren. Omdat we al vroeg ontbeten hadden, gingen we op zoek naar lunch. We deden chique en aten in Le Bon Marché.

lunch

Dit mooie winkelcentrum herbergt toevallig ook een kleine afdeling van La Droguerie. Wie al eens in het winkeltje van La Droguerie kwam, weet dat je daar laaaaang kunt wachten tot je aan de beurt bent, maar dit hoekje was erg rustig.

Le bon marché

We kochten er Libertykoord (voor zoiets dus). In Le Bon Marché vind je trouwens ook een aardige collectie Libertystoffen, maar voor 32€/m lieten we die wijselijk staan.

cordon liberty

Toen ik de kinderen los liet in de speelgoedafdeling op de bovenste verdieping, viel mijn oog op de verkleedkleren en bedacht ik dat ik daar misschien eens langs moet met deze jurk als ik ooit nood heb aan een lucratief bijbaantje.

lucratief bijbaantje

Na Saint-Germain was het tijd voor wat verfrissing vooraleer we terug ondergronds doken op weg naar de volgende halte.

afkoelen

metro

De volgende halte was een kerk op Île de la Cité, die van de klokkenluider.

Notre-Dame

Maar we waren daar niet alleen, daar aan de Notre-Dame, dus wandelden we verder naar Île Saint-Louis, kochten een ijsje (naar het schijnt het allerbeste ijs van heel Parijs) en aten het op aan de oever van de Seine.

een ijsje eten aan de oever van de seine

Daarna doken we in Le Marais om langs de kleine, gezellige straatjes naar het Centre Pompidou te wandelen. Daarbij kwamen we langs een explosie van kleur bij Petit Pan, dat in de Rue François Miron 3 winkeltjes heeft.

petit pan

Een beetje verder kwamen we langs ons favoriete stukje Japan in Parijs, met de mooie, eenvoudige papierwaren, pennen, kleurpotloden en knutselboekjes. Toen we uiteindelijk bij het Centre Pompidou aankwamen, bleek dat stomweg gesloten op dinsdag. Ook de mooie fontein had een rustdag. Een paar straatartiesten waren er gelukkig wel.

centre pompidou

Omdat de hitte en de vermoeidheid intussen hun tol begonnen te eisen, gingen we uiteindelijk nog wat fruit kopen en aten het op met onze voeten in de fontein aan l'Hôtel de Ville.

hotel de ville

Wat vonden de kinderen er nu van? Ze vonden Parijs mooi en heel groot. De dag was leuk en wat het meeste indruk maakte, was het bezoek aan de Eiffeltoren. Wat er anders was dan wat ze hadden verwacht, is dat de toren veel groter is dan ze zich hadden voorgesteld en dat die niet gewoon tussen de huizen staat. Nog leuk vonden ze de metro, winkelen (die speelgoedafdeling hé) en nintendo spelen op de trein (tja).

Ga je er ook met je kinderen heen, dan is dit boekje met leuke weetjes zeker een aanrader.

8 opmerkingen:

 1. Ik wil al een tijdje terug naar Parijs en nu nog meer na het het lezen van je leuk verslagje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt als een heel weekend in een dag (en een plezant weekend.) Ik vroeg me bij de titel al af 'als je dat in 1 dag doet, laat je stof dan voor wat het is?' Niet, dus. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk reisverslagje! Ik onthou de tips voor onze volgende trip, vooral de petit pan winkel wil ik eens doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hah, heel toevallig maar ik heb net ook een tripje naar Parijs geboekt :D voor 3 dagen dan ^^ dus de winkel van Petit Pan mag mij verwachten in september!
  Leuk dat je zoiets doet met je kindjes, wacht maar tot ze ouder zijn en ze het hebben over die keer dat ze in een dag door en terug naar Parijs gingen en de Eiffeltoren zagen, wedden dat ze de nintendo op de trein dan al vergeten zijn?!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Parijs bezochten we onlangs nog eens zonder kids ... maar de link naar het boekje wil ik zeker onthouden !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, zo tof. Dit gaan ze zich nog lang herinneren!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. I can't read you, but I recognized a price tag from Le Bon Marché (I live in Paris) ... the disguises there are sooo expensive, right ?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat deed jij allemaal in 1 dag? Wij plannen 4 dagen te gaan...schiet er nog iets over om te bezien ;).?

  BeantwoordenVerwijderen